Η λίστα Λαγκάρντ στο έκτακτο HOT DOC του Σαββάτου

HOT9Το HOT DOC φέρνει στη δημοσιότητα τα ονόματα 2.059 ελλήνων οι οποίοι έχουν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας.

Πρόκειται για τη λίστα Λαγκάρντ η οποία επί δύο τουλάχιστον χρόνια περιφέρεται από συρτάρι σε συρτάρι και από τσέπη σε τσέπη υπουργού, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα μέσο πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού.

Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη λίστα δεν είναι απαραίτητα φοροκλέφτες, ούτε διαχειριστές μαύρου χρήματος. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα.

«Η απόφασή μας να δημοσιεύσουμε τα ονόματα είναι συνειδητή και εκτός από την ενημέρωση στόχο έχει να χτυπήσει το νοσηρό κλίμα που δημιουργείται στη χώρα βάζοντάς την να δέχεται βολές από τη λάσπη του υπονόμου που πέφτει συνεχώς στον ανεμιστήρα», αναφέρει ο εκδότης του περιοδικού, ένας από τους πιο μάχιμους δημοσιογράφους Κώστας Βαξεβάνης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κώστας Βαξεβάνης στις καρτέλες που δημοσιεύονται υπάρχει  μία ομάδα ανθρώπων-  εφοπλιστές με τεράστια ποσά, νομίμως αφορολόγητα, υπάρχουν επιχειρηματίες που πτωχεύουν τις εταιρίες τους στην Ελλάδα αλλά έχουν τεράστιες καταθέσεις, υπάρχει μία κατηγορία γιατρών φαρμακοποιών δικηγόρων και αρχιτεκτόνων και μία άλλη μεγάλη ομάδα ανθρώπων που είναι ολοφάνερο ότι εκπροσωπούν κεφάλαια άλλων.

Στα δύο δις εκτιμάται το σύνολο του ποσού που είναι κατατεθειμένο στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ