Γύπας με συμπτώματα άτυπης δηλητηρίασης

gipas dil

gipas dil

Ένας νεαρός γύπας εντοπίστηκε στην περιοχή της Καστροσυκιάς στην Πρέβεζα τον οποίο και παρέλαβε η Πέλα Καλογήρου, συνεργάτης ΑΡΧΕΛΩΝ και αντιπρόσωπος ΕΚΠΑΖ για την Ήπειρο.

Σύμφωνα με την κ. Καλογήρου είναι εμφανώς εξαντλημένος και έχει συμπτώματα άτυπης δηλητηρίασης, ενώ ξεκίνησε ήδη θεραπεία για να δυναμώσει και στην συνέχεια να μεταφερθεί στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) στην Αίγινα όπου σταδιακά θα ενταχθεί στην εκεί «αποικία» γυπών.

Όπως επισημαίνει η κ. Καλογήρου, στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια ο γύπας είχε εξαφανιστεί. Σήμερα υπάρχει σίγουρα ένα ζευγάρι ίσως κι ένας ελάχιστα μεγαλύτερος αριθμός.

Κάθε χρόνο ένας σημαντικός αριθμός νεαρών γυπών κινδυνεύει σοβαρά είτε από πνιγμό στην θάλασσα (λόγω απειρίας μπορεί ένα δυνατό ρεύμα να τα ρίξει στην θάλασσα), είτε απομακρύνονται και χάνονται από το κοπάδι τους και λόγω απειρίας δεν βρίσκουν φαγητό και τέλος καταλήγουν, είτε δηλητηριάζονται από φόλες ή από δευτερογενή αίτια (τρώνε κάποιο ζώο που έχει δηλητηριαστεί), είτε από κάποιο ατύχημα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ