Γυναίκες ακίν(νικ)ητες… Η έκθεση των γλυπτών στο Αρχαιολογικό

agalmata mou

agalmata mou

“Γυναίκες ακίν[νίκ]ητες”… Δεκαεπτά γλυπτά της Πινακοθήκης παρουσιάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, σε μια έκθεση διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα.

Στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου έχουν μεταφερθεί συνολικά 17 γλυπτά τα οποία έχουν ως θέμα τη γυναίκα, ενώ κάποια από αυτά παλινοστούν στο Μουσείο, όπου κοσμούσαν κάποτε δύο αίθουσές του.

Η έκθεση των γλυπτών που εγκαινιάστηκε την Κυριακή θα είναι ανοιχτή μέχρι και τον Αύγουστο.

Πρόκειται για έργα σημαντικών δημιουργών, που αντικατοπτρίζουν την πορεία, τα εικαστικά ρεύματα και τις τεχνικές απεικόνισης της γυναικείας μορφής στη νεοελληνική γλυπτική: Βασίλης Παπασάϊκας, Αντώνιος Σώχος, Λάζαρος Λαμέρας, Θανάσης Απάρτης, Νίκος Περαντινός, Παύλος Βρέλλης, Τίτσα Χρυσοχοίδη, Νικόλας (Νικόλαος Παυλόπουλος), Ευδοκία Παπαγεωργίου, Κυριάκος Ρόκος, Δημήτρης Φερεντίνος, Κατερίνα Χαλεπά – Κατσάτου, Θεόδωρος Παπαγιάννης.
Κεντρική ομιλήτρια: Ελένη Μάργαρη, δρ. Ιστορίας της Τέχνης.
Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, Παράρτημα Ιωαννίνων, της Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων, του Γυναικείου Ηπειρωτικού Συνεταιρισμού και της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο προγραμματίζει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες με στόχο την βιωματική «συνομιλία» των γλυπτών της Έκθεσης με τις αρχαιότητες και τίτλο: “Η γυναίκα της ζωής μου!”.

Για την επικοινωνία :
Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων
Πλατεία 25ης Μαρτίου 6
Τηλ.: 265 100 1089, Fax: 265 100 1052
e-mail: www.amio.gr
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα: κλειστό
Τρίτη-Κυριακή: 08.00-15.00

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ