Ημερίδα για το GRUNDTVIG στα Ιωάννινα

XERIΟ Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στο Τομεακό Πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση / GRUNDTVIG» που αφορά σε διακρατικές συνεργασίες μικρής κλίμακας και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Time & Carers».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ».

Η ημερίδα θα γίνει την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στις εννέα και μισή το πρωί, στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου.

Η ημερίδα, ακολουθεί των πεπραγμένων της 6ης διακρατικής συνάντησης εργασίας, κατά την οποία οι Εταίροι (οργανώσεις δημόσιες και ιδιωτικές από την Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Ελλάδα-Δήμος Ιωαννιτών), παρακολούθησαν στις 7 Ιουνίου το 54ο Εθνικό Συνέδριο της Ισπανικής Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας, με θέμα: οικογένεια: φροντίδα και υποστήριξη, που πραγματοποιήθηκε στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας θα είναι, ένα τρίωρο προπαρασκευαστικό σεμινάριο εργαστηριακού τύπου, το οποίο προσφέρει βιωματική επαφή με επίκαιρο επιστημονικό υλικό για κρίσιμα στοιχεία σχετικά με τις παραμέτρους εξάντλησης των Ανθρώπων που Φροντίζουν Ανθρώπους. Με τίτλο: «Στήριξη των Υποστηρικτικών Προσώπων», η σεμιναριακή αυτή βιωματική συνάντηση πραγματεύεται τις παραμέτρους που αποδυναμώνουν Ανθρώπους που Φροντίζουν Ανθρώπους και ανοίγει την προοπτική της τόνωσής τους μέσα από απλές προσεγγίσεις, που μπορούν να παγιωθούν στην καθημερινότητά τους, εξασφαλίζοντας την ευεξία τους καθ΄όλο το δύσκολο έργο τους.

Εισηγητές θα είναι οι ειδικά καταρτισμένοι ομιλητές Γνωσιο-Ψυχικής Ευρωστίας, κα Μ. Αντωνάτου και κος Θ.Τούλης.

Η προπαρασκευαστική αυτή συνάντηση, εντοπίζει αίτια, αλληλουχίες και επιπλοκές μορφών εξάντλησης των Ανθρώπων που Φροντίζουν Ανθρώπους και επεξεργάζεται απαντήσεις, λύσεις και εξυγιάνσεις των καθημερινών τους λειτουργιών.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στην κατάρτιση των συνιστωσών για τη θεμελίωση προτεραιοτήτων τοπικού επιπέδου, ώστε να υποστηριχθεί το ευρύ επίπεδο σχεδιασμού και το εξατομικευμένο επίπεδο προσωπικής ενδυνάμωσης των ενδιαφερομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ