Γραφειοκρατικά εμπόδια για το Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας- Φορέας η «Ήπειρος»

parko perifereia

Αρκετά είναι τα γραφειοκρατικά εμπόδια που συναντά το Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας στην Ήπειρο, όπως και ανάλογες δράσεις σε άλλες περιοχές της χώρας. Η ανάγκη για την επίλυσή τους ώστε να προχωρήσουν οι συγκεκριμένες επενδύσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προκάλεσε την τηλεδιάσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και συμμετοχή των αντίστοιχων φορέων όπως και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, έχει προχωρήσει αρκετά τις μελέτες. Ωστόσο εκτίμηση για τον ακριβή χρόνο ένταξης του έργου δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση, καθώς όπως συμπλήρωσε ο κ. Καχριμάνης υπάρχουν αρκετά γραφειοκρατικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν περάσει επτά μήνες από την στιγμή που ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ένα από τα ζητήματα πάντως που φαίνεται ότι φέρουν αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό είναι τα έσοδα που έχει το συγκεκριμένο Πάρκο. Λόγω αυτής της παραμέτρου καθίσταται αδύνατη η χρηματοδότηση στο σύνολο του προυπολογισμού.

Έτσι μόνο το 50% θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης και το υπόλοιπο 50% -περίπου 20 εκατομμύρια- θα πρέπει να εξευρεθεί είτε μέσω δανείου που θα συνάψει η Περιφέρεια είτε μέσω της συμβολής των επιχειρήσεων που θα εγκατασταθούν στο Πάρκο.

Με τις δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τέλος ότι φορέας διαχείρισης του Πάρκου θα είναι η Αναπτυξιακή «Ήπειρος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ