Γονείς κατέλαβαν το σχολείο στον Παραπόταμο

PARAPOTAMOS_SXOLEIO1Η απουσία εκπαιδευτικών που έχει ως αποτέλεσμα την προβληματική λειτουργία του σχολείου ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προχώρησε στην κατάληψή του.

Η υποβάθμιση του σχολείου ξεκίνησε, όπως σημειώνουν οι γονείς, εδώ και δύο περίπου χρόνια, όταν από 6θέσιο μετετράπη σε 5θέσιο, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των παιδιών που εξυπηρετούνται είναι συγκριτικά μεγαλύτερος σε σχέση με άλλα σχολεία του Νομού, τα οποία λειτουργούν ως 6θέσια.

Φέτος το σχολείο αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού η Β’ Τάξη, ουσιαστικά λειτουργεί με μισή δασκάλα (η ίδια διδάσκει και στην Ηγουμενίτσα και άρα το κενό καλύπτεται με διάφορες «αλχημείες»), ενώ δεν υπάρχει ούτε δασκάλα αγγλικών, παρά τις υποσχέσεις, ότι αυτή θα ερχόταν.

Έτσι, την Τετάρτη το πρωί, όπως είχαν προαναγγείλει οι γονείς, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, μην επιτρέποντας στους δασκάλους να εισέλθουν σε αυτό, σε μια κίνηση που σκοπό της έχει να αναδείξει το πρόβλημα.

Πανό με επιγραφές όπως «θέλουμε σωστή λειτουργία του σχολείου και όχι κοροϊδία», «θέλουμε το σχολείο μας 6θέσιο», «θέλουμε δασκάλα ξένης γλώσσας» κλπ. κυριάρχησαν στο χώρο, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι ελλείψεις.

Πριν φτάσουν σε αυτό το μέτρο πίεσης, Σύλλογος και Γονείς, είχαν σειρά συναντήσεων, τόσο με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Θεσπρωτίας κ. Κωνσταντίνο Νάτση, όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση στα Ιωάννινα, αλλά οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι έχουν γίνει… μπαλάκι, αφού κανείς δεν αναλαμβάνει ουσιαστικά την ευθύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ