«Γογγάκης»: Στον εισαγγελέα ο φάκελος.. «Μας ζητήθηκαν χρήματα»

goggakis ioannina

goggakis ioannina

Στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων και Κέρκυρας εστάλη από την εταιρία «Γογγάκης» ο φάκελος με τα στοιχεία της υπόθεσης που ανέκυψε μετά τον έλεγχο από τον ΕΦΕΤ και την απόσυρση μιας παρτίδας κατεψυγμένου ψαριού.

Όλα τα στοιχεία, όπως και το υπόμνημα της εταιρίας δόθηκαν και στη δημοσιότητα. Από τα στοιχεία πλέον επιβεβαιώνεται ότι όντως ο έλεγχος στο κατάστημα των Ιωαννίνων από τον ΕΦΕΤ πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουλίου και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου. Μετά από επτά μήνες δηλαδή!

Η εταιρία υποστηρίζει ότι τα δείγματα ελήφθησαν με λάθος τρόπο από τους ελεγκτές, χρησιμοποιήθηκαν για να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη διαφορετικές φωτογραφίες των προϊόντων στις ανακοινώσεις που δόθηκαν από τον ΕΦΕΤ στα μέσα ενημέρωσης και τέλος, υπογραμμίζει ότι άνθρωπος της εταιρίας, ενώπιον μαρτύρων δέχθηκε τηλεφωνήματα από άτομο που ζήτησε χρήματα ώστε να λυθεί το θέμα!

«Τα δείγματα τοποθετήθηκαν σε ένα απλό ψυγειάκι χειρός του εμπορίου χωρίς να αφαιρεθούν οι ετικέτες της εταιρείας μας από τα προϊόντα με αποτέλεσμα να γνωρίζουν οι εξεταστές τίνος προϊόν εξετάζουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο υπόμνημα.

Το δείγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, εστάλη στο Γενικό Χημείο του Κράτους στις 20 Ιουλίου 2016 ενώ είχε ληφθεί από το κατάστημα στις 15 Ιουλίου.
Η έκθεση ελέγχου από την οποία προέκυψε ότι μία παρτίδα ψαριού έφερε υδράργυρο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, γνωστοποιήθηκε στην εταιρία στις 10 Φεβρουαρίου, δηλαδή μετά από εξίμισι μήνες.

Στο υπόμνημα επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Σπύρος Γογγάκης, παρουσία μαρτύρων δέχθηκε ανώνυμα τηλεφωνήματα που του υπόσχονταν πλήρη κάλυψη για όλα τα δείγματα της 15ης Ιουλίου εάν πλήρωνε κάποιο ποσό.

«Σημειωτέον ότι για τα δείγματα όλων των προϊόντων της δειγματοληψίας αυτής τον Σεπτέμβριο του 2016 είχαν ενημερώσει τηλεφωνικά από τον ΕΦΕΤ την υπεύθυνη του Καταστήματος μας Ιωαννίνων ότι όλα ήταν καθαρά. Τώρα τι άλλαξε κατόπιν και ποιος τηλεφωνούσε ζητώντας χρήματα είναι άγνωστο σ’ εμάς μέχρι σήμερα (προφανώς κάποιος ψάρευε για να δει την αντίδραση μας) και ζητάμε και εμείς με την σειρά μας την διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής από τους αρμόδιους Εισαγγελείς Κέρκυρας και Ιωαννίνων στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα.

Θέλουμε τέλος να επισημάνουμε ότι βρισκόμαστε στον συγκεκριμμένο χώρο πάνω από 40 χρόνια και έχουμε αναπτυχθεί σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Ρόδο και Αθήνα με πολύ κόπο, έχοντας δώσει δείγματα γραφής στο καταναλωτικό κοινό και η συνεργασία μας με τις εποπτεύουσες αρχές (Κτηνιατρική Υπηρεσία, ΕΦΕΤ, κ.λ.π.) υπήρξε αρμονική και άψογη όλο αυτό το διάστημα πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Δεν υπήρχε λοιπόν κανείς λόγος σήμερα να προβούμε σε τέτοιες ανακοινώσεις χωρίς λόγο.

Δεν θα κάναμε ποτέ κακό σε κανέναν, αλλά δεν θέλουμε και να μας βλάψει κανείς. Μας έπνιγε το δίκαιο και η αγανάκτηση για όσα συνέβαιναν και μας έβλαπταν χωρίς εμείς να συμμετέχουμε», επισημαίνεται στο υπόμνημα που πλέον βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών.

Η εταιρία ζητά να πραγματοποιηθεί πλήρης έρευνα ώστε να λάμψει η αλήθεια. «Τέλος επισημαίνουμε ότι δεν ταυτίζουμε την οποιαδήποτε Κρατική Υπηρεσία που συνεργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς προβλήματα και ειδικά τον ΕΦΕΤ, το Γενικό Χημείο του Κράτους, την Κτηνιατρική Υπηρεσία κ.λ.π. με τις όποιες ενέργειες ατόμου ή ατόμων που βρίσκονται πλάι και πίσω από τις Υπηρεσίες αυτές και λειτουργούν υπογείως προς ίδιο συμφέρον. Ειλικρινά μακάρι να τους ξέραμε και να είστε σίγουροι ότι θα τους κατονομάζαμε.

Εμπιστευόμαστε λοιπόν αυτές τις Υπηρεσίες, όπως άλλωστε το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, και περιμένουμε να βάλουν και αυτοί στο περιθώριο ή να στείλουν στην Δικαιοσύνη τους όποιους υπεύθυνους, αφού ελέγξουν όλα τα ανωτέρω»… καταλήγει το υπόμνημα.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ