«Γογγάκης» εναντίον ΕΦΕΤ Ηπείρου… Καταγγελία «βόμβα» για απόπειρα εκβιασμού της εταιρίας!

goggakis ioannina

goggakis ioannina

Είναι η πρώτη φορά όπου ο ΕΦΕΤ και μάλιστα αυτός της Ηπείρου, καταγγέλλεται δημόσια για απόπειρα εκβιασμού. Και η καταγγελία γίνεται επώνυμα, από μεγάλη εταιρία που δραστηριοποιείται και στην περιοχή.

Με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση η εταιρία «Γογγάκης» απαντά στον ΕΦΕΤ Ηπείρου, ο οποίος προχώρησε στην ανάκληση προϊόντος της, καθώς μετά τις αναλύσεις από την Χημική Υπηρεσία Ηπείρου, βρέθηκε περιεκτικότητα υδραργύρου άνω του επιτρεπτού ορίου.

Η ανάκληση ανακοινώθηκε επτά μήνες μετά την λήψη του δείγματος με ανοιχτό το ενδεχόμενο το προϊόν να έχει ήδη καταναλωθεί. Πέραν αυτού όμως, η εταιρία κάνει λόγο για εκβιασμό σε βάρος της και όταν αυτός δεν επιτεύχθηκε, τότε δόθηκε εντολή για ανάκληση του προϊόντος.

Το θέμα είναι σίγουρα ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς η επιχείρηση διατυπώνει τις καταγγελίες με τον πλέον επίσημο τρόπο και με ανακοίνωση που φέρει τον εύγλωττο τίτλο «Ο εκβιασμός των υπευθύνων καλά κρατεί»!

Και προφανώς μία τέτοια καταγγελία, θα πρέπει να διερευνηθεί από τους αρμόδιους, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται πιθανή αντίδραση του τοπικού ΕΦΕΤ που διενήργησε τους ελέγχους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο του προγράμματος Επίσημου Ελέγχου για τα Βαρέα Μέταλλα έτους 2016, προέβη σε δειγματοληψία του κατεψυγμένου ιχθυηρού με την εμπορική ονομασία «ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ» FAO ΙΝΔΙΚΟΥ 51/57, σε συσκευασία φέτας με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 15/10/2017, που διακινείται από την εταιρεία ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ (2ο χλμ εθν. Πέλεκα – Αλεπού, ΔΕΗ, Κέρκυρα).

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του Γ.Χ.Κ., διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερβαίνει το ανώτατo επιτρεπτό όριο όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των σχετικών ποσοτήτων που αντιστοιχούν στις παρτίδες 1416/00364Α, 1416/00364Β, 1416/00364Γ, 1416/00364Δ 1416/00364Ε και 1416/00364Z και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Η απάντηση της εταιρίας που διαθέτει μεγάλη κατάστημα καταψυγμένων και στα Ιωάννινα ήταν άμεση και ιδιαίτερα αιχμηρή.

Στην ανακοίνωση κάνει λόγο για επιχείρηση εκβιασμού της εταιρίας από άτομα που δεν κατονομάζει και όταν τελικά αυτό δεν επιτεύχθηκε, επτά μήνες μετά τη λήψη δείγματος, βγήκε η εντολή απόσυρσης του συγκεκριμένου προϊόντος από τα ράφια της εταιρίας.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ «ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ» ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ…

Η εταιρεία ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ καταγγέλλει δημόσια τους ανεύθυνους «υπεύθυνους» που για ακόμα μία φορά έρχονται μία εβδομάδα (!) πριν την Καθαρή Δευτέρα να εκβιάσουν ουσιαστικά την εταιρεία.

Σε μία καθόλα νόμιμη εμπορική εισαγωγή κατεψυγμένου ψαριού από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αφού τα ψάρια ΕΛΕΧΘΗΣΑΝ από τους εκεί ιατρούς και πήραν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, επωλήθησαν στην Ελληνική αγορά. Σε «δείγμα» που πάρθηκε 9 Ιουλίου του 2016, ανακοίνωσαν μετά βαΐων και κλάδων, 7 μήνες (!) μετά ότι «ανακάλυψαν» πρόβλημα στην παρτίδα!

Το «ανακάλυψαν» σε «δείγμα» που ΔΕΝ έφυγε σφραγισμένο από το κατάστημα μας!!!

Το «ανακάλυψαν» 7 μήνες μετά, όταν η εξέταση του οποιουδήποτε δείγματος διαρκεί μόλις 1 ημέρα!!!

Το «ανακάλυψαν» όταν η εταιρεία ΔΕΝ δέχθηκε να τους δώσει το σύνηθες για αυτούς «δωράκι», που ζητούσαν επιμόνως σε πολλαπλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις!!!

Το «ανακάλυψαν» απειλώντας ότι είναι πολύ εύκολο για αυτούς να ΑΛΛΑΞΟΥΝ το «δείγμα» με κάποιο άλλο!

Αυτοί οι ανεύθυνοι «υπεύθυνοι» νοιάστηκαν για το δημόσιο καλό 7 μήνες μετά!!!

Αξιότιμοι «υπεύθυνοι» σας δηλώνουμε ότι ΔΕΝ πρόκειται ΠΟΤΕ να σας δώσουμε το σύνηθες για εσάς «δωράκι», όπως και ΠΟΤΕ ΔΕΝ το έχουμε κάνει!!!

Αυτά να τα κάνετε ΕΚΕΙ που εσείς ξέρετε και σας περνούν… Ξέρετε εσείς…

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ