“Γογγάκης”.. Υπάρχουν στοιχεία για τον εκβιασμό.. Χρειάστηκαν επτά μήνες για τις αναλύσεις!

Μείζονα ερωτήματα προκαλεί η δημόσια καταγγελία της εταιρίας “Γογγάκης” περί εκβιασμού της, μετά την δειγματοληψία στα κατεψυγμένα προιόντα τα οποία εισάγει.

Η καταγγελία ήρθε ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για ανάκληση φέτας γαλέου Ισπανίας καθώς ανιχνεύθηκε υδράργυρος πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Το εντυπωσιακό το οποίο επιβεβαιώνεται από όλες τις πλευρές, είναι ότι η δειγματοληψία έγινε στις 15 Ιουλίου 2016 και τα αποτελέσμα ανακοινώθηκαν μόλις χθες!!

Χρειάστηκαν δηλαδή επτά ολόκληροι μήνες για την ανάλυση του προιόντος, το οποίο στο ενδιάμεσο, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχει καταναλωθεί.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η δειγματοληψία έγινε από δύο υπαλλήλους του ΕΦΕΤ Ηπείρου, στο κατάστημα που λειτουργεί η εταιρία στα Γιάννινα.

Μάλιστα ελήφθησαν δείγματα από πέντε διαφορετικά προιόντα της εταιρίας.

Εκπρόσωπος της εταιρίας με τον οποίο επικοινώνησε το Epiruspost τόνισε ότι η δειγματοληψία δεν έγινε με τον ενδεδειγμένο επιστημονικά τρόπο.

Αποκάλυψε δε ότι τον Σεπτέμβριο, δύο μήνες μετά τον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα, υπήρξε επικοινωνία των υπευθύνων προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα. Η απάντηση που έλαβαν ήταν “όλα καλά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”…

Παρά ταύτα ζητήθηκε εγγράφως όμως τους ειπώθηκε ότι έγγραφη απάντηση γίνεται όταν διαπιστώνεται κάποιο πρόβλημα, όχι όταν δεν υπάρχει τίποτα.

Η εταιρία “Γογγάκης” υποστηρίζει ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τον εκβιασμό για το “δωράκι”.. Ο εκπρόσωπός της μάλιστα δεν θέλησε να αποκαλύψει την πηγή του εκβιασμού η οποία μπορεί να βρίσκεται μεταξύ ΕΦΕΤ Ηπείρου και Χημείου, στο οποίο έγιναν οι αναλύσεις.

Τόσο πάντως από τον ΕΦΕΤ όσο και από το Χημείο δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμία επίσημη αντίδραση. Το θέμα ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα έχει και συνέχεια καθώς από όλες τις πλευρές -και του ΕΦΕΤ και της εταιρίας- λέγεται ότι θα ακολουθηθεί η νομική οδός.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ