Γνωριμία με την αρώνια στη Γαβριά Άρτας

Μία γνωριμία με το φυτό Αρώνια και τους καρπούς της μας καλεί να κάνουμε στο αγρόκτημά του «Αλέtree», που βρίσκεται στη Γαβριά Άρτας, ο παραγωγός Αλέξανδρος Τσιώλης.

Καθημερινά από τις 2 Σεπτεμβρίου και για δύο εβδομάδες, το «Αλέtree» θα περιμένει τους επισκέπτες του (πρωί και απόγευμα) για να γνωρίσουν από κοντά το φυτό Αρώνια, να δουν πως γίνεται η συγκομιδή του καρπού της και να γευτούν αυτή την υπερτροφή με τις μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες.

Στο «Αλέtree» καλλιεργείται αποκλειστικά με βιολογικές μεθόδους η Αρώνια, εδώ και τέσσερα χρόνια και αποτελεί το μοναδικό αγρόκτημα στην περιοχή της Άρτας.

Τα προϊόντα που παράγουν μέχρι τώρα είναι αποξηραμένος καρπός και αρωματισμένος οίνος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 698 4810 428 ή στο facebook: https://www.facebook.com/aletreefruits/        

Λίγα λόγια για την Αρώνια:

Η Αρώνια συγκαταλέγεται στις υπερτροφές (superfoods). Είναι ένα θαμνώδες φυτό που μεγαλώνει σε υγρά εδάφη. Το φυτό δίνει τα πρώτα του άνθη τον Απρίλιο με Μάιο και ο καρπός του ωριμάζει Αύγουστο με Σεπτέμβρη, ανάλογα και με το κλίμα της εκάστοτε περιοχής. Ο καρπός είναι ένα είδος μούρου (berry) που καταναλώνεται κυρίως φρέσκος ή αποξηραμένος και σε χυμούς. Λόγω της μεγάλης του στυπτικότητας χρησιμοποιείται σε μαρμελάδες, σάλτσες, παγωτά, σιρόπια, κρασιά, τσάι ακόμα και σε παιδικές τροφές.

Γιατί το λέμε superfood;

  • Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις
  • Μειώνει τα επίπεδα του στρες
  • Είναι επωφελής για εγκύους, παιδιά, διαβητικούς, αθλητές και για ασθενείς που υποβάλλονται σε πολύπλοκες αγωγές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γαστρίτιδα, αιμορραγία, αναιμία, ρευματικές παθήσεις κ.α.
  • Βοηθάει στην καταπολέμηση ασθενειών του ουροποιητικού συστήματος.
  • Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, έχοντας την ικανότητα να μειώνει την χοληστερόλη και την υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Βελτιώνει την μνήμη (στην νόσο Alzheimer) και την όραση.

Ο καρπός της περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, C, E, K, P.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ