Γκριμάλντι: Τα σχέδια για Ηγουμενίτσα

gkrimalnti

Την πρόθεσή του να αναπτύξει τα λιμάνια του Ηρακλείου και της Ηγουμενίτσας μακροπρόθεσμα, για το καλό τόσο του ομίλου όσο όμως και της ελληνικής οικονομίας, διατύπωσε ο πρόεδρος του ομίλου Γκριμάλντι, Εμμανουέλε Γκριμάλντι, κατά διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Σορέντο της Ιταλίας.

Μιλώντας στο πλαίσιο του 25ου Euromed Convention ξεκαθάρισε ότι σε αντίθεση με άλλους χρηματοοικονομικούς επενδυτές δεν επιδιώκει το κέρδος, ούτε σκοπεύει να αυξήσει τα τέλη. «Είμαι ο μεγαλύτερος χρήστης των λιμανιών και θέλω να τα δω να αναπτύσσονται και να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ειδικά στην Ηγουμενίτσα τα σχέδιά του περιλαμβάνουν την ανάπτυξη των δρόμων του εμπορίου γύρω από τον άξονα της Εγνατίας. «Και γιατί όχι και του Πειραιά» προσέθεσε, εξηγώντας πως θα μπορούσε να αποτελέσει μία νέα πύλη εμπορίου για την Ελλάδα.

Όσον αφορά την απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι περιμένει να δει την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τις αποφάσεις της επιτροπής ανταγωνισμού επ’ αυτής. Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα ενδιαφερόταν να αγοράσει την Attica, απάντησε πως για να γίνει μία συμφωνία χρειάζεται ένας υποψήφιος αγοραστής και ένας υποψήφιος πωλητής. «Και στην παρούσα φάση δεν έχω ενημερωθεί ότι η Άττικα είναι προς πώληση» δήλωσε ο Εμμανουέλε Γκριμάλντι.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Grimaldi μαζί με την θυγατρική της Μινωικές Γραμμές διεκδικούν το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στον διαγωνισμό που τρέχει το ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει κληθεί να υποβάλλει βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά όπως επίσης και ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης, που είναι ο έτερος διεκδικητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ