Γκολ του ΠΑΣ Γιάννενα στους… στόχους του ΟΗΕ

GIANNINA OHE

GIANNINA OHE

H ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της Ηπείρου, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, ενώνει τις δυνάμεις της με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό την ενημέρωση και την προβολή «των 17 Στόχων του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», τόσο στο κοινό της Περιφέρειας όσο και σ’ όλο το πανελλήνιο.

Αυτή την Κυριακή το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague με την ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες, θα είναι ένα παιχνίδι – γιορτή για τους ίδιους και το κοινό μέλλον του κόσμου.

Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού οι παίκτες του ΠΑΣ και της φιλοξενούμενης ομάδας θα φωτογραφηθούν πίσω από ένα μεγάλο πανό με τους 17 στόχους. Τα 22 παιδιά των συνεργαζόμενων με τον ΠΑΣ ακαδημιών ποδοσφαίρου που θα συνοδεύουν τους 22 παίκτες και τους διαιτητές, θα φορούν μπλουζάκια που θα απεικονίζουν το λογότυπο των 17 Στόχων.

Τους στόχους και τις δράσεις της πρωτοβουλίας παρουσίασαν, ο Γιαννιώτης στην καταγωγή εκπρόσωπος του ΟΗΕ Δημήτρης Φατούρος και ο ποδοσφαιριστής, εκ των αρχηγών του ΠΑΣ, Θέμης Τζημόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας Μπάμπης Καρβέλης επισήμανε πως ο ΠΑΣ αποτελεί κοινωνικό «κύτταρο», γι αυτό αγκαλιάζει τέτοιες πρωτοβουλίες και συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη.

«Οι 17 στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι απολύτως επιτεύξιμοι» τόνισε, ο κ. Φατούρος και ευχαρίστησε την οικογένεια του ΠΑΣ για τη θετική ανταπόκριση. Επιπλέον τόνισε πως οι στόχοι, δεν αφορούν μόνο τις φτωχότερες χώρες, αλλά και τις αναπτυγμένες. «Είναι σημαντικό να γίνει γνωστή η καμπάνια, γι αυτό δημιουργούμε διάφορες τέτοιες συνέργειες. Αυτό που κάνουμε με τον ΠΑΣ, γίνεται σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες με παίκτες όπως ο Μέσι, ο Ζιντάν, ο Μπάλακ» πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι το παιχνίδι με την ΑΕΚ, «θα είναι γιορτή».

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα RUN and OUT, ενώ ο κάθε παίκτης, θα έχει την ευκαιρία να φωτογραφηθεί ξεχωριστά με το λογότυπο του Στόχου που θεωρεί ως τον πιο σημαντικό.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ