Γκίζα και Τρομπούκης ζητούν απαντήσεις για τη γέφυρα στο Κομπότι

kompoti gefira

Ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή για την κατάρρευση της γέφυρας στο Κομπότι κατέθεσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ράνια Γκίζα και Δημήτρης Τρομπούκης της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών».

Στην ερώτηση σημειώνουν ότι οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών άφησαν σε ολόκληρη την Ήπειρο πληγές. Μια από τις μεγαλύτερες ήταν η κατάρρευση τμήματος της γέφυρας Κομποτίου στην Άρτα, η οποία είχε επανακατασκευαστεί το έτος 2015, χωρίς επιτυχία όπως αποδείχτηκε.

Η Περιφερειακή Αρχή δήλωσε ότι θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία προκειμένου το τμήμα της γέφυρας που έπεσε να αντικατασταθεί με νέα τύπου Μπέλεϋ.

Απευθυνόμενοι στον Περιφερειάρχη ρωτούν τα ακόλουθα:

1)            Έχει βγει πόρισμα από την Τεχνική Υπηρεσία για ποιο λόγο κατέρρευσε τμήμα της Γέφυρας;

2)            Για τη μόνιμη λύση του προβλήματος, θα προχωρήσει στην επισκευή της υπάρχουσας γέφυρας ή στην κατασκευή νέας γέφυρας, με ταυτόχρονη ενίσχυση του υπεδάφους, ώστε να μην υπάρξουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον;

3)            Από τις έντονες βροχοπτώσεις των ημερών και την υπερχείλιση του Αχελώου προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε περιουσίες κατοίκων στα ορεινά της Π.Ε. Άρτας, με τις περισσότερες από αυτές να εντοπίζονται στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη και Νικολάου Σκουφά. Σε ποιες ενέργειες προχώρησε η Π.Α. για την καταγραφή τους και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει ώστε οι πληγείσες περιοχές, με αγροτοκτηνοτροφική κυρίως δραστηριότητα, να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να μπουν σε ειδικό καθεστώς κρατικής μέριμνας και αποζημίωσης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ