Γκίκας εναντίον Δημητρίου για το Επιμελητήριο

epimelitirio

Η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» του Γρηγόρη Γκίκα  καταλογίζει θεσμικές εκτροπές στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Δημητρίου και ζητά την παραίτησή του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο  κ. Δημητρίου στις 7/2/2022 απέστειλε επιστολή προς τους προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας και την ΚΕΕ, στηρίζοντας τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΕ, κ. Χατζηθεοδοσίου, και κάνοντας λόγο για «εξωθεσμικούς και εξωεπιμελητηριακούς παράγοντες που επιχειρούν να ανατρέψουν τον κ. Χατζηεθεοδοσίου». Ο κ. Δημητρίου δεν ενημέρωσε την Διοικητική Επιτροπή για να αποστείλει μια προσωπική επιστολή, ενώ σε ερώτηση που έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» για τους εξωθεσμικούς παράγοντες που ανέφερε στην επιστολή αυτή, δεν απάντησε ποτέ για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Ο κ. Γκίκας καταγγέλλει ακόμη μεθοδεύσεις στην πρόληψη δικηγόρου για το ΓΕΜΗ.

«Τον καλώ να παραιτηθεί για το καλό των χιλιάδων επιχειρήσεων του νομού Ιωαννίνων. Σε όλη τη θητεία του μέχρι σήμερα, δεν κινήθηκε ποτέ υπέρ των επιχειρήσεων, αλλά αποφάσιζε και ενεργούσε μόνο για προσωπικό όφελος. Ήρθε η ώρα για το καλό του θεσμού να αποχωρήσει πριν προχωρήσει και σε άλλα σοβαρότερα ατοπήματα που θα φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων, έναν τόσο σοβαρό και ισχυρό θεσμό. Ήρθε η ώρα ο κ. Δημητρίου να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει να λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα του και τα συμφέροντα μιας μικρής παρέας που έχει δίπλα του», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Γκίκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ