Γήπεδα και στάσεις από τον Φιλόδημο στο Δήμο Δωδώνης

dimarxeio dodonis

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» εντάχθηκαν δύο έργα του Δήμου Δωδώνης με προϋπολογισμό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο.

Πρόκειται για τα έργα:

– «Αποκατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδων Τ.Κ. Δωδώνης, Τύριας και Κρυφοβού Δ. Δωδώνης» συνολικού προϋπολογισμού 954.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV και

– «Προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων επιβατικού κοινού», συνολικού προϋπολογισμού 19.999 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης V.

Αναλυτικά τα έργα

Το φυσικό αντικείμενο της μελέτης του έργου «Αποκατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδων Τ.Κ. Δωδώνης, Τύριας και Κρυφοβού Δ. Δωδώνης» περιλαμβάνει εργασίες για την κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου των γηπέδων ποδοσφαίρου των τριών Τοπικών κοινοτήτων, καθώς και επισκευή των υπαρχόντων αποδυτήριων και λοιπών εγκαταστάσεων για την εύρυθμη λειτουργία των τριών γηπέδων.

Στόχος του έργου της προμήθειας και εγκατάστασης δέκα συγκεκριμένα στεγάστρων από την άλλη, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό του Δήμου που εξυπηρετείται από την υπεραστική γραμμή του ΚΤΕΛ. Ένα σημαντικό μέρος των μετακινήσεων του Δήμου που αφορούν τα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, το Κέντρο Υγείας κα., γίνεται με τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και οι συνθήκες αναμονής των επιβατών είναι μια σημαντική παράμετρος της εξυπηρέτησης προς αυτούς, που απαιτεί βελτίωση. Επιπλέον ο υφιστάμενος αριθμός στεγάστρων δεν είναι επαρκής.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης αναφέρει τα εξής: «Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία χρηματοδότησης για τη βελτίωση των κάθε είδους υποδομών του Δήμου μας. Συνεχίζουμε το έργο μας, αφουγκραζόμενοι πάντα τις ανάγκες των τοπικών μας κοινωνιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ