Γιορτή μουσικής στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής  και διοργανώνει συναυλία του μουσικού σχήματοςChristos Sidiropoulos Quartet,την Κυριακή 17 Ιουνίου (ώρα 20:30),στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Η συναυλία περιλαμβάνει πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, με στοιχεία από τη Jazz της Βόρειας Ευρώπης, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την κλασική μουσική.

 Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, φοιτητές από το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, υπό την καθοδήγηση του γλύπτη και επίκουρου καθηγητή του τμήματος, Χρήστου Σκαλκώτου, θα φιλοτεχνήσουν εικαστικά έργα εμπνεόμενα από την περιοδεύουσα έκθεση  «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου».

 Στο σχήμα Christos Sidiropoulos Quartetσυμμετέχουν οι μουσικοί:

Κιθάρα: Χρήστος Σιδηρόπουλος

Τρομπέτα και φλικόρνο: Νίκος Βαλταδώρος

Τσέλο: Βασίλης Σαΐτης

Τύμπανα: Δημήτρης Τασούδης

 Η έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», αποτέλεσμα της συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ολοκληρώνεται στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στις 17 Ιουνίου. Η έκθεση εντάσσεται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 26510 64065, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ