Γιορτή με τσίπουρα και κάστανα στην Καστανιά!!

kastania1

kastania1

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και φέτος τη γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου στην Καστανιά Άρτας.

Η Καστανιά είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Άρτας, χωριό που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου. Ένα χωριό με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και φιλόξενους ανθρώπους. Δυτικά τα περήφανα Τζουμέρκα και ανατολικά η φαντασμαγορική Κοιλάδα του Αχελώου κάνουν την Καστανιά σταυροδρόμι περιοχών με μοναδικό φυσικό κάλλος.

Τα τελευταία χρόνια στην Καστανιά ο εκπολιτιστικός σύλλογος, με επικεφαλής τον δραστήριο Πρόεδρο Χρήστο Τζουμανίκα, διοργανώνει στα μέσα φθινοπώρου γιορτή κάστανου και τσίπουρου, σε μία προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων. Χάρη στον εθελοντισμό, στο φιλότιμο των κατοίκων και των μελών του συλλόγου, η γιορτή κάστανου αποτελεί πλέον θεσμό στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Αχελώου.

kastania2

Έτσι και φέτος με σύμμαχο έναν άκρως καλοκαιρινό καιρό, πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη γιορτή. Τα κάστανα, τα τσίπουρα και οι παραδοσιακές πίτες προσφέρθηκαν δωρεάν στους επισκέπτες.

Το τσίπουρο έρεε άφθονο και ο χορός κράτησε μέχρι τις βραδινές ώρες. Μία ακόμη γιορτή παράδοσης που δίνει δυνατότητες ανάδειξης της τοπικής παραγωγής αλλά και των αναρίθμητων περιβαλλοντικών και πολιτισμικών δυνατοτήτων που έχουν τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.

kastania3

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος τόνισε ότι η γιορτή κάστανου στην Καστανιά Άρτας είναι μια εκδήλωση που στηρίζει πάντα η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, αφού έχει σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ορεινής Άρτας και της Κοιλάδας του Αχελώου, όπως είναι τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα, το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και τη λαϊκή παράδοση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ