Γιώργος Καμίνης: Θα επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο

kaminis preveza

kaminis preveza

Αισιόδοξος για τη δυναμική του νέου φορέα της κεντροαριστεράς εμφανίστηκε από την Ήπειρο όπου περιοδεύει ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι ο νέος φορές θα επαναφέρει την πολιτική στο προσκήνιο και θα βάλει τους όρους στην πολιτική ζωή της χώρας.

“Μέρα με τη μέρα δυναμώνουμε και για τον λόγο αυτό έχουμε ενοχλήσει πάρα πολύ. Πολλοί δεν λογάριαζαν, δεν υπολόγιζαν ότι η κεντροαριστερά θα μπει στην πολιτική ζωή. Πίστευαν ότι θα είναι διαιρεμένη, κατακερματισμένη, αδύναμη, ένα συμπλήρωμα στα δικά τους σχέδια. Ας το καταλάβουν. Εμείς πάμε δυνατά για έναν μεγάλο πολιτικό φορέα στον χώρο της κεντροαριστεράς”, ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που άσκησε για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράστασης στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου ο κ. Καμίνης απάντησε: “Το σημαντικό είναι ότι το νομοσχέδιο πέρασε. ‘Οσοι το ψήφισαν, αξίζουν το ευχαριστώ μας. Αναφορικά με το θέμα της ενότητας ο κ. Καμίνης τόνισε: “Υπάρχει η ενότητα της σιωπής και των κλειστών κομματικών συστημάτων και υπάρχει και η ενότητα που σφυρηλατείται μέσα από διάλογο ανοιχτό στην κοινωνία στη βάση αρχών και αξιών”.

Σε ερώτηση για το ενδιαφέρον των πολιτών για τις διαδικασίες, ο κ. Καμίνης ανέφερε: “Και εδώ στην Ήπειρο, όπως και σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, λαμβάνω πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα, συναντώ ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια, είχαν απομακρυνθεί από την παράταξή μας. Τώρα τους βλέπω να επανακάμπτουν και να ενδιαφέρονται πολύ ζωηρά για όλη αυτή η προσπάθεια γιατί θεωρούν ότι υπάρχει και πάλι ελπίδα. Όλους αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους φέρουμε πάλι κοντά μας, να πιστέψουν ότι το εγχείρημα που κάνουμε έχει εθνική σημασία. Να αποτελέσουν τους συνιδρυτές της νέας μας παράταξης, να τους εντάξουμε ξανά στις διαδικασίες μας και να προχωρήσουμε στη μεγάλη σύνθεση ώστε να αποκτήσει η Δημοκρατική παράταξη ξανά πλειοψηφικά χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία”.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, ο κ. Καμίνης ανέφερε: “Βλέπω μια περιφέρεια, την Περιφέρεια Ηπείρου, με ένα τεράστιο δυναμικό, με τα μεγάλα έργα που έχουν γίνει, με τους οδικούς άξονες και σε συνδυασμό με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το αεροδρόμιο στα Γιάννενα ανοίγονται προοπτικές και για τον τουρισμό και για την ανάπτυξη. Σε αυτά πρέπει να επικεντρωθούμε και επιτέλους να επενδύσουμε στην περιφερειακή ανάπτυξη. Είναι ευκαιρία τώρα, με όλο αυτό το διάλογο που ανοίγουμε σε όλη τη Ελλάδα οι υποψήφιοι της κεντροαριστεράς να επικεντρωθούμε στα πραγματικά προβλήματα και τις βασικές προτεραιότητας της χώρας”
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ