Με μια ξεκάθαρη δήλωση ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αμυράς, τοποθετήθηκε για τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τη νέα δικογραφία που φέρνει στο προσκήνιο άρσεις ασυλίας βουλευτών.
Ο κ. Αμυράς δεν «μάσησε» τα λόγια του, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση ως ένα μεγάλο σκάνδαλο και κάνοντας λόγο για «σφηκοφωλιές» μέσα στον οργανισμό, αλλά και στην πλευρά ορισμένων αγροτών που προχώρησαν σε παρανομίες.
«Είναι σκάνδαλο, εγώ δεν μασάω τα λόγια μου.. Έχουμε να κάνουμε με κάποιες σφηκοφωλιές μέσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην πλευρά κάποιων αγροτών που έκαναν διάφορες παρανομίες» ανέφερε στις δηλώσεις του ο βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων.
Το πλέον αξιοσημείωτο σημείο των δηλώσεων του βουλευτή ήταν η ευθεία παραδοχή κυβερνητικών ευθυνών. «Δεν είχαμε καταφέρει —και αυτό είναι αποτυχία της κυβέρνησης— να εξυγιάνει τον ΟΠΕΚΕΠΕ έτσι ώστε να μην βρισκόμαστε μπροστά σε καμία δικογραφία», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ωστόσο πως ήταν ορθή η απόφαση να περάσει ο έλεγχος στην ΑΑΔΕ.
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η δικογραφία περιλαμβάνει αιτήματα για άρση ασυλίας 11+2 βουλευτών, ο κ. Αμυράς εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τους συναδέλφους του, εκτιμώντας ότι οι περισσότερες περιπτώσεις είναι «μηδαμινής αξίας».
«Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι άνθρωποι αυτοί ούτε καν θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε, σπεύδοντας πάντως να διευκρινίσει ότι υπάρχουν και κάποιες άλλες περιπτώσεις εντός της δικογραφίας που «πρέπει σαφέστατα να διερευνηθούν».