Γίνεται ΙΓΜΕΜ αλλά παραμένει

prebeza3Υπό το νέο ερευνητικό φορέα, το Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης, θα λειτουργεί στο εξής, το ΙΓΜΕ, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Το ΙΓΜΕ μετονομάζεται σε ΙΓΜΕΜ – Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών και διατηρεί τα παραρτήματά του μεταξύ αυτών και της Ηπείρου που εδρεύει στην Πρέβεζα. Την ίδια στιγμή επιβάλλεται η διαδικασία της εφεδρείας στους συμβασιούχους αορίστου χρόνου Υποχρεωτικής ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ στην Ήπειρο έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου και την δουλειά τους θα πρέπει να αναλάβουν οι εργαζόμενοι Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Κατάρτισης οι οποίοι θα απομείνουν στις θέσεις τους.

Οι αρνητικές εξελίξεις με την συγχώνευση και την εφεδρεία έρχονται σε μια περίοδο όπου το παράρτημα της Πρέβεζας έχει αναπτύξει πολλές δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ήπειρο οι οποίες αφορούν από την αντιμετώπιση καταστροφικών φαινομένων έως την αξιοποίηση υδάτινων πόρων.

Οι εκπρόσωποι του συνδικάτου διαμηνύουν ότι όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς από τους υπαλλήλους αλλά υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και ο αγώνας τους θα κινηθεί προς την κατεύθυνση προάσπισης όλων των θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ