Γίνεται φρούριο το λιμάνι

METRA_LIMANIΗ εντατικοποίηση των αστυνομικών-λιμενικών ελέγχων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης και του παραεμπορίου αποφασίστηκε στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τις αρχές Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση με πρωτοβουλία του Αστυνομικού Επιθεωρητή Ιονίων Νήσων Δημήτρη Τσιότσιου και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του Προέδρου του Επιμελητηρίου, της ηγεσίας των Αστυνομικών και Λιμενικών Υπηρεσιών Κέρκυρας και Θεσπρωτίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, του προέδρου του ΟΛΚΕ, και των προϊσταμένων του Τελωνείου και του ΣΔΟΕ.

Στόχος, όπως τόνισε ο κ. Τσιότσιος, είναι η συνεργασία των συναρμόδιων υπηρεσιών της πολιτείας, ώστε να αποτραπεί αποτελεσματικά η είσοδος λαθρομεταναστών από την Ηγουμενίτσα και παράλληλα να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός όσων παράνομα βρίσκονται σήμερα στην Κέρκυρα.

Στην περίπτωση των λαθρομεταναστών θα γίνουν επιχειρήσεις-σκούπα, αντίστοιχες με αυτές που γίνονται σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ αποκλείστηκε η πιθανότητα δημιουργίας κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών σε νησί του Ιονίου.

Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι και στην Ηγουμενίτσα σε συνεργασία με τις εκεί αρχές σε ότι αφορά τα πορθμεία προς Κέρκυρα και Παξούς, ενώ θα συνδράμουν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ