Γιατί ψηφίζουμε την Κυριακή

elisaf moisis

elisaf moisis

Γράφει: Μωυσής Ελισάφ

Διάβασα την ανακοίνωση παλαιών συναγωνιστών μελών του Ρήγα Φεραίου, που τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Μοιραία προκύπτει η αντίθεση πολλών δημοκρατικών πολιτών που προέρχονται από την Αριστερά με την πολιτική μιας “αριστερής” κυβέρνησης. ´

Έτσι ορισμένα ερωτήματα χρειάζονται απάντηση.

Απάντηση που την οφείλουμε στην ιστορία μας, στους συναγωνιστές μας, αλλά κυρίως στη νέα γενιά που βιώνει με σκληρότητα τις συνέπειες της πολύπλευρης κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Τεράστιες είναι οι ευθύνες των κυβερνώντων από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και βέβαια και οι δικές μας παραλείψεις, ολιγωρίες και ανεπάρκειες.

Δεν πρόκειται για μια αριστερή διακυβέρνηση αλλά για μια ακροαριστεροακροδεξιά ανίερη συμμαχία.

– Διότι δεν είναι αριστερή πολιτική η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ που δύσκολα κρύβουν την ξενοφοβία τους και τις αντιδραστικές τους απόψεις.

– Διότι δεν είναι αριστερή πολιτική η κατάφορη παραβίαση των συνταγματικών επιλογών για την προκήρυξη δημοψηφίσματος χωρίς σαφές ερώτημα. Χωρίς οι πολίτες να γνωρίζουν τις συνέπειες της ψήφου. Το Συμβούλιο της Ευρώπης για πρώτη φορά από τη δικτατορία αποδοκίμασε τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

– Διότι δεν είναι αριστερή διακυβέρνηση ο διορισμός συγγενών, φίλων και κομματικών εγκάθετων, ακόμα και τούτη την εφιαλτική για τους οικονομικά ανήμπορους πολίτες εβδομάδα. Η πελατειακή λαφυραγώγηση του κράτους δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

– Διότι δεν είναι αριστερή αντίληψη η προκλητική και υβριστική συμπεριφορά της προέδρου της βουλής, που φροντίζει την προσωπική της προβολή.

– Δεν είναι αριστερή πολιτική η αλαζονική συμπεριφορά του κ.Βαρουφάκη, ο ναρκισσισμός του οποίου εξέθεσε διεθνώς τη χώρα σε κρίσιμες στιγμές.

– Δεν είναι αριστερός πρωθυπουργός εκείνος που ανέχεται τον υπουργό Εθνικής ´Άμυνας να υπαινίσσεται ανάμιξη του στρατού στα πολιτικά δρώμενα της χώρας και να μοιράζει πλασματικά χρόνια υπηρεσίας στους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων ενώ η χώρα διαπραγματεύεται για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

– Δεν είναι αριστερή πολιτική τα ψεύδη, οι διαψεύσεις, οι ανακρίβειες, οι κλειστές τράπεζες, οι ουρές με τους ηλικιωμένους να αγωνίζονται να πάρουν τμήμα της σύνταξής που δικαιούνται, η καταστροφή της οικονομίας, η υποβάθμιση των παροχών υγείας των πολιτών.

– Δεν είναι αριστερή άποψη η επίκληση εθνικιστικών στερεότυπων αναμεμιγμένων με λαϊκίστικες κορώνες, η δαιμονοποίηση της Ευρώπης, οι δήθεν αριστερές ιδεοληψίες.

Για όλα αυτά
Ψηφίζουμε ΝΑΙ
Για να μείνουμε στην Ευρώπη
Για να τιμήσουμε τους αγώνες μας
Για να δώσουμε όλοι μαζί μια πολύ σκληρή μάχη για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη

Μωυσής Ελισάφ
Καθηγητής Παθολογίας
Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ