Γιατί δεν συστήνεται έλεγχος αντισωμάτων

koronaios

Δεν συστήνεται έλεγχος αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό. Τους λόγους ανέλυσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου κατά την τακτική ενημέρωση της Τετάρτης.

Ως προς την ανοσία, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού υπογράμμισε ότι η αυτή δεν περιορίζεται μόνο στα αντισώματα αλλά έχει και την πτυχή της κυτταρικής ανοσίας που δεν είναι μετρήσιμη. Αρκετοί συμπολίτες με την αγωνία αν «έπιασε το εμβόλιο» κάνουν έλεγχο αντισωμάτων, και ενδεχομένως ανησυχούν για τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα.

Εντούτοις, ο προσδιορισμός των αντισωμάτων είναι περιορισμένης σπουδαιότητας σε ατομικό επίπεδο. Δεν συστήνεται έλεγχος αντισωμάτων μετά από εμβολιασμό ή σε άτομο που πρόκειται να εμβολιαστεί. Θα υπάρξει οδηγία για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η κ. Θεοδωρίδου έδωσε επίσης συγχαρητήρια στη νέα γενιά, που λειτούργησε με περισσότερη εμπιστοσύνη από την παλαιότερη και ζήτησε χαρακτηριστικά από τους νέους να πάρουν από το χέρι ένα διστακτικό ηλικιωμένο και να του δείξουν το δρόμο προς το εμβολιαστικό κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ