Γιάννης Γόγολος.. Μείζονα ερωτήματα για το φωτοβολταϊκό

Ολομέτωπη επίθεση από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Γόγολο εναντίον του Δημάρχου της Ηγουμενίτσας με αφορμή τα φωτοβολταϊκά στο Μαργαρίτι και τη συμμετοχή του Δήμου.

Στην ανακοίνωση ο Γιάννης Γόγολος αναφέρει:

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, υπερέβη και αυτή τη φορά τα «εσκαμμένα» και δικαιολογημένα εγείρονται ερωτήματα,  για τα οποία οφείλονται σαφείς απαντήσεις.

 Όχι με συνεντεύξεις στα Ιωάννινα, αλλά με την παράθεση των πραγματικών γεγονότων στο κυρίαρχο όργανο του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

 Διατυπώνουμε τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν για το θέμα του Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο Μαργαρίτι.

1ον  Γιατί το συγκεκριμένο θέμα, που ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη και εισηγητή τον ίδιο τον κ. Λώλο, δεν συνοδεύτηκε από την προβλεπόμενη εισήγηση προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου; Αποτελούσε μέρος του σχεδίου να υποβαθμιστεί το θέμα για  να περάσει χωρίς ερωτήσεις που προκύπτουν από τις εκάστοτε εισηγήσεις ;

2ον Ποιός ο λόγος να αποκρυβεί από το σώμα, η συμφωνημένη συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο επενδυτικό σχήμα ως 92 μέλος ;

3ον Γιατί ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ανακριβώς ότι «οι 91 συμμετέχοντες, είναι συμπολίτες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα,» αποποιούμενος την ευθύνη  να γνωρίζει ποιοι είναι ; ( Δεν είμαι εφορεία για να γνωρίζω, είπε )

4ον Ποιός εξουσιοδότησε τον κ. Δήμαρχο, να «δεσμευτεί προφορικά» για τη συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο επενδυτικό σχήμα ; Ή μήπως ισχύει η ρήση « Ο Δήμος είμαι εγώ» εκ του « το κράτος είμαι εγώ» του Λουδοβίκου 14ου ;

5ον Δεν όφειλε να γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος, ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με τη νομική μορφή που έχει,  ΔΕΝ μπορεί να συμμετάσχει σε επενδυτικά σχήματα με αυτές τις διαδικασίες ;

Στην αρχή,  όλα όσα συνέβαιναν στο Δήμο Ηγουμενίτσας, θεωρούσαμε ότι ήταν αποτέλεσμα της κόπωσης εκ της  μακρόχρονης άσκησης της εξουσίας και της γνωστής  έλλειψης ικανοτήτων εκ μέρους του πολιτικού προσωπικού, που απαρτίζει τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Τους κρίναμε επιεικώς.

Όμως διαπιστώνουμε, ότι η αδιαφορία και η προχειρότητα ανταγωνίζονται πλέον την ανομία στη λειτουργία του Δήμου, με πρωτοστάτη τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο και τους συμβουλάτορές του.

Ή μήπως η κρίση μας παραμένει ακόμη επιεικής ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ