Γιαννιώτικο κι αεροδρόμιο από τον δήμαρχο στον Υπουργό

mpegkas kouroumplis

mpegkas kouroumplis

Η αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων και η πολιτική λύση για το Πάρκο Πυρσινέλλα ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και σε κλίμα ειλικρίνειας, όπως δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Μπέγκας, τονίζοντας πως «ο Υπουργός απάντησε σε όλα τα θέματα που θέσαμε με ειλικρίνεια, γι’ αυτά που λύνονται εύκολα και γι’ αυτά που λύνονται δύσκολα. Υπάρχουν πολλά και σοβαρά αιτήματα από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης. Οι Δήμοι έχουν πάρει στις ‘πλάτες τους’ ένα μεγάλο βάρος από την κρίση της χώρας και θέλουμε βοήθεια από το Υπουργείο για να μπορούμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας».

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα του Πάρκου Πυρσινέλλα, με τον κ. Κουρουμπλή να τάσσεται απολύτως υπέρ της θέσης του Δήμου Ιωαννιτών να «επιστρέψει» το Πάρκο στο Δήμο και να «μην αφήνουμε να ερημώνουν τέτοιοι χώροι», όπως είπε . Μάλιστα ζήτησε από τον κ. Μπέγκα μόλις έχει έτοιμη ο Δήμος την πρόταση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου να την αποστείλει και στον ίδιο.

Στο ίδιο πνεύμα ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό Εσωτερικών για το αίτημα του Δήμου να παραχωρηθεί το οικόπεδο των πρώην Στρατιωτικών Φούρνων ώστε να ανεγερθεί Νηπιαγωγείο, το οποίο καθυστερεί να υλοποιηθεί λόγω γραφειοκρατικής εμπλοκής στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Ο Υπουργός έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και τηλεφώνησε την ίδια στιγμή στον επικεφαλής του Ταμείου συζώντας την επίσπευση της υπόθεσης.

Τέθηκε επίσης (και στη συνάντηση με την ΠΕΔ) το θέμα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, με τον Υπουργό να αποδέχεται πως είναι αναγκαίο να εξοπλιστεί με τα κατάλληλα όργανα προσέγγισης και να σημειώνει πως σύμφωνα με την πληροφόρηση του θα υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ζήτησε από τον Υπουργό το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης του Πολυνομοσχεδίου του Υπ. Εσωτερικών που ρυθμίζει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα λειτουργίας και προσωπικού των ΟΤΑ κι ο Υπουργός απάντησε πως θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ