Γιαννιώτες μαθητές στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

olimpiada rompotikis

Η Γιαννιώτικη ομάδα RobotMasters με τους Θεοδώρα Μανίκα (Λύκειο Ανατολής), Αλέξανδρο Λώλο (1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων), Παύλο Μανίκα (Λύκειο Ανατολής) και προπονητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής – επιστημονικό υπεύθυνό του κέντρου STEMEducationΔημήτριο Κράββαρη βρίσκεται στις 14 καλύτερες ομάδες ρομποτικής του κόσμου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα του Καναδά 2020 (https://wro2020canada.org/index.php/en-ca/), η οποία φέτος διεξάγεται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας.

Μετά την πρώτη κρίση από την διοργανώτρια χώρα του Καναδά η ομάδα βρίσκεται στον τελικό του διαγωνισμού μαζί με άλλες 13 ομάδες από όλον τον κόσμο.

Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο τελικός της κατηγορίας OPEN (16-19), όπου συμμετέχει η ομάδα και θα αξιολογηθεί από διεθνή επιτροπή κριτών.

Το θέμα του ρομποτικού project της Γιαννιώτικης ομάδας αφορά την τοπική παραγωγή προϊόντων. 

Σημαντικό “όπλο” του έργου των μαθητών αποτελεί η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και πιο συγκεκριμένα της Μηχανικής Όρασης, μιας που το ρομπότ τους είναι σε θέση να αναγνωρίσει με ευφυή τρόπο, μέσω κάμερας, θέσεις φύτευσης  και συλλογής φυτωρίων και να δράσει ανάλογα σε κάθε περίπτωση.

Παρακολουθείστε την προσπάθεια των παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ