Γιάννινα: Βγαίνει σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία…

pleistiriasmos

Σε πλειστηριασμό οδηγείται η πρώτη κατοικία αυτοαπασχολούμενου στα Γιάννινα γεγονός που οδήγησε μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εθνική Τράπεζα.

Ο πλειστηριασμός αφορά πρώτη κατοικία για την αγορά της οποίας είχε ληφθεί δάνειο αξίας 120.000 ευρώ πριν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας.

Παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια του αυτοαπασχολούμενου να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις του δανείου αποπληρώνοντας δόσεις και χρεολύσια αξίας περίπου 50.000 ευρώ μέχρι σήμερα,  η τράπεζα τον χρεώνει 250 χιλιάδες ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο του αρχικού της αξίας του δανείου.

Για την ένταξη του δανειολήπτη σε ρύθμιση η τράπεζα απαιτεί την εμπρόθεσμη καταβολή ενός υπέρογκου ποσού που στερείται της δυνατότητας να καταβάλει. Παρά την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου, η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να δεσμευτεί στην αναστολή του πλειστηριασμού.

Το ΕΚΙ καταγγέλλει τις πρακτικές αυτές και καλεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις δέκα το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας, στην Εθνική της οδού Αβέρωφ, ώστε να αποτραπεί ο πλειστηριασμός του σπιτιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ