Γιάννινα: Πολλά τα κρούσματα, λίγες οι νοσηλείες στα νοσοκομεία

monada loimodon

Παρότι τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα στο Νομό Ιωαννίνων, ο αριθμός όσων εισάγονται στα νοσοκομεία είναι εξαιρετικά μειωμένος και θεωρείται από τους μικρότερους που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες.

Το γεγονός αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι μεγάλος αριθμός όσων προσβάλλονται από τον ιό το διάστημα αυτό είναι νέοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήπια συμπτώματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους ελέγχους που έκαναν την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ βρέθηκαν 12 θετικά κρούσματα, έξι άνδρες και έξι γυναίκες με διάμεση ηλικία τα είκοσι έτη.

Το δεύτερο στοιχείο που συμβάλλει στη μείωση των νοσηλειών είναι ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων. Σε αντίθεση με την εικόνα που είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, στο τελευταίο κύμα της πανδημίας ο αριθμός υπερήλικων και ηλικιωμένων που αντιμετωπίζουν και πιο βαριά συμπτώματα είναι μικρότερος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηλεύονται 30 ασθενείς και στις Μονάδες του Χατζηκώστα 11.

Στις ΜΕΘ-Covid των δύο νοσοκομείων παραμένουν 15 ασθενείς, τρεις στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και 12 στο Πανεπιστημιακό.

Το 50% περίπου αυτών έχει διακομισθεί από διάφορες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ