Γιάννινα- Κακαβιά.. Τρίιχνη κατασκευή, έρχονται επίσημες ανακοινώσεις

kaxrimanis nikas

Ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες τόσο για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς όσο και για τις υπόλοιπες οδικές υποδομές της Ηπείρου που παραμένουν σε εκκρεμότητα προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Η είδηση δόθηκε κατά την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την πολυμελή αντιπροσωπεία της Περιφέρειας που βρίσκεται στα Γιάννινα με αφορμή την συμμετοχή στην Πανηπειρωτική Έκθεση.

Την είδηση ότι εντός των ημερών θα υπάρξει λύση για τον δρόμο Ιωαννίνων- Κακαβιάς υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα οι Πελοποννήσιοι καθώς έμμεσα αφορά και τους ίδιους. Ο σχεδιασμός άλλωστε του «άξονα ανάπτυξης» στο σύνολό του ξεκινά από την Καλαμάτα και καταλήγει στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανέφερε ότι «εντός των ημερών θα έχουμε λύση για τον δρόμο.. Είμαστε στην τελική ευθεία». Δίνοντας μάλιστα μία μικρή γεύση των συζητήσεων που γίνονται με το Υπουργείο Υποδομών έκανε γνωστό ότι η λύση αυτή θα περιλαμβάνει τρίιχνη κατασκευή του δρόμου από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά. Δεν θα πρόκειται δηλαδή για έναν δρόμο στα πρότυπα της Ιόνιας αλλά θα υπολείπεται κατά μία λωρίδα.

Τέλος ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι ταυτόχρονα θα ανακοινωθούν αποφάσεις και για τις υπόλοιπες οδικές υποδομές της Ηπείρου, όπως η σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα και η αναβάθμιση του παραθαλάσσιου οδικού δικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ