Γιάννινα και Πρέβεζα στο κόκκινο, Άρτα και Θεσπρωτία στο βαθύ κόκκινο.. Τι ισχύει

astinomia plateia 28

Οι αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της χώρας βρίσκουν την Ήπειρο χωρισμένη στα δύο. Στο κόκκινο είναι ο Νομός Ιωαννίνων και ο Νομός Πρέβεζας, στο επίπεδο δηλαδή αυξημένου κινδύνου και στο βαθύ κόκκινο οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας.

Από τις έξι το πρωί και μέχρι στις 16 του μήνα μπαίνουν σε εφαρμογή αλλαγές που αφορούν στις μετακινήσεις.

Διαβάστε αναλυτικά: Όλα τα νέα μέτρα – Τι αλλάζει σε κυκλοφορία, SMS, σχολεία

Πως θα λειτουργούν τα σχολεία

Τα σχολεία σε όλες τις περιοχές με κόκκινο όπως οι Νομοί Ιωαννίνων και Πρέβεζας θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση τα Λύκεια και δια ζώσης όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δηλαδή Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια.

Συνεχίζεται με τηλεκπαίδευση η λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Στους Νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας όλα τα σχολεία τα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Πως θα λειτουργεί η αγορά

Οι αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη επιφέρουν αλλαγές και στην λειτουργία του λιανεμπορίου.

Έτσι στις κόκκινες περιοχές –Νομοί Ιωαννίνων και Πρέβεζας- η αγορά θα λειτουργεί μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away). Οι επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων, και βιβλιοχαρτοπωλείων επιτρέπεται να λειτουργούν και με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside).

Τα κομμωτήρια συνεχίζουν να λειτουργούν με ραντεβού.

Στους Νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας η αγορά κλείνει ενώ κλειστά θα είναι και τα κομμωτήρια.

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας στους  Νομούς Ιωαννίνων και Πρέβεζας ισχύει από τις εννέα το βράδυ ως τις πέντε το πρωί ενώ στους Νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας από τις επτά το απόγευμα ως τις πέντε το πρωί.
  • Στις περιοχές με βαθύ κόκκινο όπως Άρτα και Θεσπρωτία αναστέλλεται η τέλεση θρησκευτικών τελετών, όπως γάμων και μνημοσύνων. Επιτρέπονται κηδείες με ανώτατο αριθμό παραβρισκομένων τα εννέα άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ