Γιάννινα: Διαφωνίες και ενστάσεις για τον Προσωπικό Ιατρό

giatros

Τις διαφωνίες και τους προβληματισμούς τους στο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού καταθέτουν δημόσια τριάντα περίπου ιδιώτες παθολόγοι και γενικοί γιατροί των Ιωαννίνων.

Στην επιστολή τους οι γιατροί σημειώνουν ότι διαφωνούν με την επιβολή τιμωρητικού προστίμου με τη μορφή της αυξημένης συμμετοχής σε φαρμακευτική αγωγή και παρακλινικό έλεγχο στους ασθενείς που θα επιλέξουν να μην εγγραφούν σε συμβεβλημένο προσωπικό γιατρό.

Ζητούν διευκρινίσεις και συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το ωράριο εργασίας καθώς δεν είναι πάντα επαρκής ο χρόνος των 15 έως 20 λεπτών για όλους τους ασθενείς καθώς και για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών εγγεγραμμένων ασθενών από τον Προσωπικό Ιατρό που δεν είναι δυνατό να προγραμματιστούν εντός του προκαθορισμένου ωραρίου εργασίας και διευκρινίσεις για την μη πρόβλεψη περιορισμού στην άσκοπη επισκεψιμότητα των εγγεγραμμένων ασθενών.

«Τονίζουμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με τη δυνατότητα προγραμματισμού των επισκέψεων από τους ασθενείς κατά την αποκλειστική τους βούληση. Απαιτούμε την πρόσβαση στον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας του ασθενούς των γιατρών όλων των ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των μη συμβεβλημένων παθολόγων- γενικών ιατρών που όμως έχουν επιλεγεί από τους ασθενείς ως Προσωπικοί Ιατροί» αναφέρεται στην παρέμβασή τους.

«Οι λόγοι αυτοί οδηγούν σε υποβάθμιση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών προς τους ασθενείς- πολίτες και ως εκ τούτου επιφυλασσόμαστε σχετικά με τον θεσμό με την υπάρχουσα μορφή» καταλήγουν στην επιστολή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ