Γιάννινα… Αντάμωσαν στην πλατεία οι Επιτάφιοι της πόλης

agiaepitaf2

agiaepitaf2

ΦΩΤΟ

Χιλιάδες Γιαννιώτες αλλά και επισκέπτες κατέκλυσαν τους ιερούς ναούς της πόλης και ακολούθησαν την περιφορά των Επιταφίων.

Όπως κάθε χρόνο, οι Επιτάφιοι από όλες τις Ενορίες της πόλης κατέληξαν στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο… Με χιλιάδες κεριά να ακολουθούν και να φωτίζουν την πιο πένθιμη βραδιά του χρόνου.

agiaepitaf1

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος ο οποίος χοροστάτησε στην τελετή, μαζί με τις ευχές του τόνισε ότι ο θάνατος του Χριστού ήταν αυτός που έδωσε ελπίδα σε όλους.

Η εκδήλωση ήταν άρτια οργανωμένη με την συνδρομή των τοπικών αρχών και ο χώρος αποδείχθηκε μικρός για να χωρέσει το πλήθος των πιστών..

Το έθιμο της περιφοράς και της συγκέντρωσης των επιταφίων στην πλατεία της πόλης, χάνεται στα βάθη των αιώνων και αναβιώνει κάθε χρόνο με την ίδια κατάνυξη και με την προσμονή της Ανάστασης.

agiaepitaf3

agiaep4

agiaepit5

agiaepit6

agiaepit7

agiaepitaf8

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ