«Γιάννενα Τώρα», ο απολογισμός της διετίας

mpartzokas aris

Τον απολογισμό της διετίας κάνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Γιάννη Τώρα» η οποία μετέχει στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Στα δύο χρόνια της δημοτικής αρχής, ο Δήμος Ιωαννιτών απέδειξε έμπρακτα σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας την κοινωνική του ευαισθησία και αλληλεγγύη, στηρίζοντας με κοινωνικές δράσεις τους δημότες, τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και τους επαγγελματίες της πόλης με τη γενναία μείωση των δημοτικών τελών.

Ταυτόχρονα, η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με βασική μέριμνα την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών, γι’ αυτό φρόντισε αφενός να προσληφθούν με δαπάνη του δήμου περισσότεροι υπάλληλοι καθαριότητας στα σχολεία, αφετέρου δε να παραδοθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις όσο το δυνατόν πιο άρτιες.

Στο διάστημα των δύο ετών, η δημοτική αρχή χάραξε μια νέα πορεία για τον δήμο Ιωαννιτών, κάνοντας την αρχή για μια πόλη που σέβεται τον πολίτη, που είναι ανοιχτή στο διαφορετικό απαλλαγμένη από στερεότυπα και προκαταλήψεις, που προστατεύει το περιβάλλον και ακολουθεί τον βηματισμό των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Ειδικά, μάλιστα, για το περιβάλλον και τη λίμνη, η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, ενός έργου που βάλτωνε και παρέμεινε απλά ως σχέδιο για μια δεκαετία, αρχίζει πια να υλοποιείται που σε συνδυασμό με τα έργα επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης, αποτελεί ένα έργο πνοής για ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Ένα ακόμη έργο που έθεσε το θεμέλιο λίθο και πρόκειται να υλοποιηθεί στο προσεχές διάστημα είναι η ενεργειακή κοινότητα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα ωφελήσει άμεσα την τοπική κοινωνία, καταπολεμώντας την ενεργειακή φτώχεια.

Αν και στο διάστημα αυτό δεν είναι ακόμη ορατά μεγάλα έργα παρέμβασης, είναι σαφώς ορατές οι παρεμβάσεις αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο της πόλης και όλων των δημοτικών ενοτήτων, οι παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές, σε πάρκα και χώρους άθλησης. Επίσης, η παρούσα δημοτική αρχή πέτυχε αυτό που δεν κατόρθωσαν οι δημοτικές αρχές του παρελθόντος: να παραχωρηθεί στον Δήμο Ιωαννιτών το κτίριο του παλαιού Πανεπιστημίου, ένα πάγιο αίτημα των πολιτών που μέχρι τώρα φαινόταν ως ένα απατηλό όνειρο.

Αυτά τα δύο χρόνια που το μεγαλύτερο διάστημα διοίκησης της δημοτικής αρχής συνέπεσε με την πανδημία, ασφαλώς και βρεθήκαμε μπροστά σε έναν κυκεώνα δυσκολιών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν δόθηκε καθημερινός αγώνας για την επίλυση προβλημάτων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας και επικεφαλής της παράταξης ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ δίνει καθημερινή μάχη ώστε να κλείσουν οι παλιές πληγές της δημοτικής υπηρεσίας ύδρευσης και αποχέτευσης, να εξορθολογιστούν τα οικονομικά της επιχείρησης, να υλοποιηθούν έργα αποχέτευσης και να αντιμετωπιστούν φαινόμενα λειψυδρίας σε περιοχές όπου για δεκαετίες ολάκαιρες ταλανίζουν τους κατοίκους.

Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου κινούμενος στην ίδια γραμμή με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας αγωνίστηκε να κρατηθούν οι κοινωνικές δομές παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, να αμβλυνθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πανδημία αλλά και να εγκαινιαστούν νέες δομές με πρόσθετες κοινωνικές υπηρεσίες, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, σε μια εποχή μάλιστα που η ανεργία πλήττει την περιοχή μας.

Τέλος, μέλη της παράταξης ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ που μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια και ομάδες εργασίας του δήμου, συνέβαλαν καθοριστικά και δημιουργικά στη διαμόρφωση της πολιτικής των συμβουλίων και επιτροπών.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά ώστε να υλοποιείται σταδιακά το προεκλογικό μας πρόγραμμα και οι δεσμεύσεις μας απέναντι στο γιαννιώτικο λαό να γίνονται πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ