Γιάννενα Τώρα: Να μπει ιδιώτης… Τα σκουπίδια επισκίασαν τον απολογισμό!

apor soros1

apor soros1

Τα βουνά σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την πόλη των Ιωαννίνων, επισκίασαν σε μεγάλο βαθμό τον πανηγυρικό χαρακτήρα που θέλησε να δώσει η Δημοτική Αρχή, στον ετήσιο απολογισμό της.

Ο Δήμαρχος μιλώντας επί μία ώρα περίπου, αφιέρωσε μόλις τρεις λέξεις «έχουμε μια δύσκολη κατάσταση», όμως το θέμα τέθηκε από όλους τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, από διαφορετική βέβαια αφετηρία και με διαφορετικό πολιτικό περιεχόμενο.

Η πιο τολμηρή τοποθέτηση έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννινα Τώρα» Άρη Μπαρτζώκα, ο οποίος πρότεινε να γίνει ανάθεση σε ιδιώτη για τις ημέρες της απεργίας.

«Εξεπλάγην που δεν αναβλήθηκε η πανηγυρική συνεδρίαση» σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας και συμπλήρωσε ότι η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, έπρεπε να είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης.

Άσκησε σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή, τονίζοντας ότι η πόλη είναι όμηρος μιας μικρής ομάδας εργαζομένων αλλά και της αναποφασιστικότητας του Δημάρχου.

«Το πρόβλημα είναι κάτι παραπάνω από σοβαρό… Λύση είναι η άμεση ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Γκόντας, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους να λύσουν την απεργία καθώς η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους.

Απαντώντας στη συνέχεια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή είχε σειρά διαβουλεύσεων με τους εργαζόμενους, όμως συνάντησε.. τοίχο!

Αποκάλυψε μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι πήγαιναν στο εργοτάξιο και υπογράφανε ότι βρίσκονται στην εργασία τους, όμως δεν εργάζονταν!

«Η βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρη… Θέλουμε τον δημόσιο χαρακτήρα στην καθαριότητα», τόνισε ο αντιδήμαρχος και απέκλισε ουσιαστικά κάθε ανάμειξη ιδιώτη, παραπέμποντας και στο ναυάγιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ