«Γιάννενα Τώρα»: Ένας χρόνος στον Δήμο

mpartzokas aris

Τον απολογισμό του πρώτου έτους από την συμμετοχή της στη διοίκηση του Δήμου κάνει η παράταξη «Γιάννενα Τώρα».

Όπως είναι γνωστό ο επικεφαλής της παράταξης Άρης Μπαρτζώκας κατέχει την θέση του Προέδρου στη ΔΕΥΑΙ και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πάνου τη θέση του Προέδρου στον ΟΚΠΑΠΑ.

Στην ανακοίνωση η παράταξη σημειώνει ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκει σκοπέλους από την στείρα κι άγονη αντιπολίτευση που έχει και την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως στον έναν χρόνο έγιναν πολλά και μένουν να γίνουν ακόμη περισσότερα.

Και τονίζει στην ανακοίνωσή της:

«Δυστυχώς, αυτός ο πρώτος χρόνος της νέας Δημοτικής Αρχής συνέπεσε με την εξάπλωση της πανδημίας covid-19, που άλλαξε άρδην την καθημερινότητά μας αλλά και τις προτεραιότητες στα σχέδιά μας. Αυτό βέβαια δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και τη χάραξη της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου.

Το θετικό βέβαια είναι πως η Δημοτική Αρχή και ο ΟΚΠΑΠΑ με Πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Πάνου βρέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, προσφέροντας πολύτιμο κοινωνικό έργο στις ευάλωτες ομάδες των συνδημοτών μας. Ταυτόχρονα, εκσυγχρονίστηκαν οι υπηρεσίες και τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου προς όφελος των υπαλλήλων και των δημοτών.

Δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής γίνονται εντατικές προσπάθειες αφενός για να διευθετηθούν χρόνια και λιμνάζοντα προβλήματα, αφετέρου δε να ξεπεραστούν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και οι αστάθμητοι παράγοντες που καθυστερούν την όποια προσπάθεια παραγωγής έργου, όπως με την αναβάθμιση του οδοφωτισμού και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού.

Όσον αφορά μάλιστα τη ΔΕΥΑΙ, ο Πρόεδρος της επιχείρησης και επικεφαλής της παράταξης κ. Άρης Μπαρζώκας έχει επωμιστεί ένα δύσκολο εγχείρημα. Παρόλα αυτά, αφενός προσφέρει λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Επιχείρηση αφετέρου εργάζεται για τον περιορισμό της κατασπατάλησης οικονομικών πόρων, ώστε τελικά να οδηγηθούμε κάποτε σε μια γενναία μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, πράγμα που αποτελεί επιτακτικό αίτημα του συνόλου των δημοτών.

Από την άλλη μεριά, ασφαλώς και μέσα σε έναν χρόνο θα μπορούσε η πόλη να έχει σήμερα μια καλύτερη εικόνα, να έχει λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας και να έχουν ευπρεπιστεί οι κοινόχρηστοι χώροι. Αισιοδοξούμε πως στο άμεσο προσεχές διάστημα οι θλιβερές εικόνες με τους κάδους γεμάτους απορρίμματα θα αποτελούν παρελθόν, προσφέροντας στους δημότες τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και το σεβασμό που τους αξίζει.

Η συμπράτουσα στη Δημοτική Αρχή παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» με τον κ. Άρη Μπαρτζώκα, Πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, τον κ. Δημήτρη Πάνου, Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ και με τα μέλη της, μένοντας πάντα δίπλα στον δημότη και αφουγκραζόμενη τα προβλήματά του, συνεχίζει να εργάζεται δυναμικά για ένα καλύτερο μέλλον σ’ αυτόν τον Δήμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ