«Γιάννενα Τώρα».. Μπορούμε ακόμη καλύτερα

«Με σύνεση, συλλογικότητα και αίσθηση ατομικής ευθύνης καταφέραμε να προστατέψουμε τις ζωές μας και να βγούμε νικητές… Τώρα καλούμαστε να διαμορφώσουμε μια νέα καθημερινότητα..»..

Με αυτές τις επισημάνσεις η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» κάνει έναν σύντομο απολογισμό του διμήνου και επισημαίνει ότι με την επιστροφή στη νέα κανονικότητα, η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με πλήθος προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν με νηφαλιότητα.

«Οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, οι άνεργοι και όσοι έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων θα χρειαστούν τη στήριξη όλων μας, ώστε να κρατηθεί ζωντανή η τοπική οικονομία και να επιτύχουμε ουσιαστική κοινωνική συνοχή. Κανείς να μη μείνει μόνος και αβοήθητος σ’ αυτή την πραγματικά πρωτόγνωρη εποχή, αλλά όλοι μαζί, πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση, ας χαράξουμε το δρόμο της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Αναφερόμενοι στο έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αυτό το διάστημα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών επέδειξαν σημαντικό έργο, στηρίζοντας τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, ώστε και να προφυλαχθούν από την πανδημία αλλά και να στηριχθούν με τρόφιμα και τα αναγκαία για την καθημερινότητα.

Από την άλλη, αν και το ζήτημα της καθαριότητας του Δήμου αποτελεί ένα ακανθώδες πρόβλημα, εντούτοις σε καιρό πανδημίας πλύθηκαν και καθαρίστηκαν δημόσιοι χώροι, απολυμάνθηκαν κάδοι απορριμμάτων και γενικά υπήρξε μέριμνα να γίνει η πόλη όσο το δυνατόν πιο καθαρή. Αυτή την εικόνα της πόλης θέλουμε να αντικρίζουμε στο εξής και ακόμη καλύτερη!

Τέλος, η ψηφιοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου και κατ’ επέκταση του Δήμου αποτέλεσε μία φωτεινή λάμψη μέσα στη μαυρίλα των ημερών, ελπίζοντας πως στην καινούργια εποχή που χαράζει θα γίνουμε κι εμείς επιτέλους μία σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, θα γίνουν τα Γιάννενα μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, δηλαδή τα Γιάννενα που θέλουμε και μας αξίζουν», αναφέρει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ