Για τον Χρήστο, την Κατερίνα, τον Γιώργο, τον Ιάσονα… Συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας

lemi diamartiria

Συγκέντρωση μνήμης για τους μοτοσικλετιστές που έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Ηπείρου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίες για τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν αλλά ακόμη μένουν στις συζητήσεις.

Η ΛΕΜΙ –Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων- πήρε την πρωτοβουλία και την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στις επτά το απόγευμα καλεί όλους στο χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Για τον Χρήστο, την Κατερίνα, το Γιώργο, τον Ιάσονα και άλλους νέους που χάθηκαν άδικα στους δρόμους.

Η επιλογή του χώρου της Περιφέρειας γίνεται για συγκεκριμένο λόγο. Για να αναδειχθούν οι ευθύνες καθώς δεν έχουν «σφραγιστεί» ακόμη παράνομες συνδέσεις που καταλήγουν σε κεντρικές αρτηρίες.

28 Ιουνίου 2003, Πρέβεζα. Ο τότε πρόεδρος και οραματιστής της ΛΕΜΙ, Χρήστος Χούλιαρης και η σύντροφός του, Κατερίνα Οικονόμου φεύγουν από τη ζωή μετά από τροχαίο στο 10ο χλμ της εθνικής οδού Πρεβέζης – Ιωαννίνων. ΙΧ αυτοκίνητο εξερχόμενο από παράνομη σύνδεση έκοψε την πορεία της μοτοσικλέτας με αποτέλεσμα οι δύο νέοι να χάσουν τη ζωή τους.

«Το όραμά του Χρήστου για τη μοτοσικλέτα και τον οργανωμένο μοτοσικλετισμό μένει ζωντανό μέσα από της δράσεις της ΛΕΜΙ. Ο Χρήστος και η Κατερίνα είναι ακόμα εδώ, μαζί μας σε κάθε συγκέντρωση, σε κάθε εκδρομή.

Θα θέλαμε το ατύχημα του Χρήστου και της Κατερίνας να ήταν το τελευταίο. Αλλά δυστυχώς η συγκεκριμένη παράνομη σύνδεση, όπως και πολλές ακόμη, υπάρχουν μέχρι και σήμερα με την περιφέρεια όχι μόνο να μην τις σφραγίζει αλλά να νομιμοποιεί κάποιες από αυτές» τονίζει η ΛΕΜΙ στην ανοιχτή πρόσκληση που απευθύνει για την διαμαρτυρία.

Ως ένα τρανταχτό παράδειγμα αναφέρει την  παράνομη σύνδεση στην περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, όπου στις 4 Ιουνίου 2021 έχασε τη ζωή του ο 30χρονος Γιώργος Παππάς.

«Η Περιφέρεια όχι μόνο δεν σφράγισε την συγκεκριμένη σύνδεση αλλά την νομιμοποίησε με μοναδική παρέμβαση τις ανανεωμένες διαγραμμίσεις» τονίζει.

Την Τετάρτη λοιπόν στις επτά το απόγευμα, μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας.. Για τον Χρήστο, την Κατερίνα, το Γιώργο, τον Ιάσονα και άλλους που χάθηκαν άδικα στους δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ