Για λίγες μέρες διασφαλισμένη η λειτουργία του Πανεπιστημίου

almpanisΜέχρι το τέλος Μαΐου είναι διασφαλισμένη η λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και η τύχη των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης σε δηλώσεις που έκανε δεν έκρυψε τον προβληματισμό και την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Την ερχόμενη Δευτέρα, η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων θα συζητηθεί και πάλι στις επιτροπή που έχει συγκροτήσει το Υπουργείο Παιδείας με στόχο να εξετάσει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης σε δηλώσεις του σημειώνει πως οι προθέσεις του Υπουργού Παιδείας είναι καλές όμως η οικονομική συνέχεια των ιδρυμάτων εξαρτάται από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διευκρίνισε πως με την χρηματοδότηση μειωμένη στο 50% σε σύγκριση με αυτή του 2011 και τα δωδεκατημόρια που εξαντλούνται δεν μπορούν να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί όπως για την σίτιση, τη θέρμανση αλλά την καθαριότητα. «Ελπίζω να αντιληφθούν εγκαίρως ότι δεν συμφέρει κανέναν να κλείσουν τα πανεπιστήμια και αυτό είναι εις βάρος των παιδιών» σημείωσε με νόημα ο κ. Αλμπάνης.

Οι ελπίδες για επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης μεταφέρονται πια για το διάστημα μετά τις εκλογές. Μέχρι τότε η λειτουργία των ΑΕΙ θα είναι μετέωρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ