Για κατασκοπεία κατηγορούνται οι δύο Ρώσοι και ο Ουκρανός στην Αλβανία

albania-police

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της κατασκοπείας είναι οι δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο στρατιώτες σε εργοστάσιο όπλων στην Αλβανία. Λίγες ώρες αργότερα οι Αλβανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων Τσέχων που επίσης είχαν εισέλθει σε άλλο εργοστάσιο με πολεμικό υλικό.

Οι δύο Ρώσοι και ο Ουκρανός δηλώνουν «μπλόγκερ» όμως οι αρχές εκτιμούν ότι έχουν αρκετά στοιχεία που παραπέμπουν σε κατασκοπεία.

Στα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύονται πληροφορίες ότι πριν από τρεις ημέρες οι δύο Ρώσοι και ο Ουκρανός είχαν επισκεφθεί το εργοστάσιο όπλων όπου την Κυριακή συνελήφθησαν οι Τσέχοι.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρχές που διεξάγουν την έρευνα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Top Channel οι δύο Ρώσοι και ο Ουκρανός πριν φτάσουν στην Αλβανία είχαν επισκεφθεί τη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Το όνομα της Ρωσίδας που συνελήφθη φαίνεται ότι δεν είναι άγνωστο στις ευρωπαικές υπηρεσίες πληροφοριών. Όπως αναφέρθηκε συνήθιζε να ταξιδεύει με άλλους υποστηρίζοντας ότι είναι φωτογράφος.

Τον Ιανουάριο είχε συλληφθεί από τις Αιγυπτιακές αρχές ο αρραβωνιαστικός της, μέλος του ρωσικού στρατού, ο οποίος δήλωνε μπλόγκερ και μετά από αρκετές βδομάδες αφέθηκε ελεύθερος με παρέμβαση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τους λόγους που το συγκεκριμένο εργοστάσιο μπορεί να αποτέλεσε στόχος κατασκοπείας.

Στρατιωτικές πηγές που διατηρούν την ανωνυμία τους ανέφεραν στο Top Channel ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο γίνονται δοκιμές για την παραγωγή φυσιγγίου 5,56 χιλιοστών που χρησιμοποιεί ο Αλβανικός στρατός αλλά και ορισμένες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ