Γεροβασίλη: Προμελετημένο έγκλημα η αποψίλωση της Σχολής Γεωπονίας

gerovasili olga

«Προμελετημένο έγκλημα» χαρακτηρίζει η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη την αποψίλωση της Γεωπονικής Σχολής.

Στην Σχολή Γεωπονίας καλύφθηκαν μόλις οι 17 από τις 180 θέσεις που είχαν προβλεφθεί ενώ κενά έχουν προκληθεί και σε άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Το έγκλημα είναι προμελετημένο. H κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, μέσω της αποψίλωσης των πανεπιστημιακών τμημάτων, εκτελώντας τα συμβόλαια για τη δημιουργία πελατείας στα κολέγια. Για τα οποία είχε πρώτα φροντίσει να εξομοιωθούν τα απολυτήριά τους με τα πτυχία των ΑΕΙ.

Και, μετά το έγκλημα, εκτόξευση κυνισμού, αναισθησίας και αλαζονείας. «Οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε ιδιωτικό ταξίδι στις ΗΠΑ, για να εγκαταστήσει την κόρη του σε Πανεπιστήμιο, χωρίς συναίσθηση για την αγωνία και την απογοήτευση δεκάδων χιλιάδων παιδιών, που αγωνίστηκαν για να σπουδάσουν στην Ελλάδα» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

Θυμίζει ότι η ίδρυση της Γεωπονικής ήταν αίτημα ετών για την Ήπειρο που έγινε πράξη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και καυτηριάζει την απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να αναστείλει την λειτουργία του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής καθώς και το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Πάρκο.

«Και μαζί τους πετάνε στα σκουπίδια και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας. Διαγράφουν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα είχε για την τοπική παραγωγή και την τοπική οικονομία, ενσωματώνοντας καινοτόμα επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα στον τομέα της αγροδιατροφής και διατηρώντας μια διαρκή λειτουργική διασύνδεση με την επιστημονική κοινότητα, την αγορά, τον καταναλωτή και την τοπική κοινωνία.

Και έτσι, βρισκόμαστε ξανά μπροστά στην ανάγκη να διεκδικηθούν τα αυτονόητα για την Άρτα. Και θα το πράξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, όπως και στο παρελθόν. Διαβεβαιώνω, λοιπόν, τους συμπολίτες μου ότι αυτό δεν θα είναι το άδοξο τέλος μιας δίκαιης διεκδίκησης δεκαετιών που έγινε πραγματικότητα. Σύντομα, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την κανονικότητα, θα σταματήσει την οπισθοδρόμηση και θα επαναφέρει στην περιοχή μας τις προοπτικές που της αξίζουν, καταργώντας τα αντιπαιδαγωγικά, αντιαναπτυξιακά και αντιπαραγωγικά μέτρα, που μόνο εγκατάλειψη και απομόνωση δημιουργούν» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ