Γεροβασίλη: Άριστοι στο κλείσιμο, άριστοι και στη διαστρέβλωση

gerovasili olga

«Άριστοι στο κλείσιμο Πανεπιστημιακών Τμημάτων, άριστοι και στη διαστρέβλωση». Αυτό υπογραμμίζει σε δήλωσή της η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την απόφαση για μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννινα.

Η κ. Γεροβασίλη αποδίδει την απόφαση στις κυβερνητικές αποφάσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την καθιέρωση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Αναλυτικά στη δήλωσή της αναφέρει:

Τα δείγματα γραφής δόθηκαν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία, με την κατάργηση 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που θα λειτουργούσαν, όπως προέβλεπε ο Νόμος Γαβρόγλου, από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Χτύπημα δέχθηκαν στην Ήπειρο και η Θεσπρωτία με την Άρτα, καθώς καταργήθηκε το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα και ακρωτηριάστηκε η Γεωπονική Σχολή, με την κατάργηση του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής στην Άρτα.

Το τελευταίο, μέχρι στιγμής, πλήγμα στα περιφερειακά Πανεπιστημιακά Τμήματα προκλήθηκε από το Νόμο Κεραμέως, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) που είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 28.000 υποψήφιοι να αποκλειστούν από την υποβολή μηχανογραφικού, ακόμα και υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κλείνει Τμήματα, αποστραγγίζοντάς τα από φοιτητές. Η ανακοίνωση το καλοκαίρι των αποτελεσμάτων εισαγωγής στα Δημόσια Ανώτατα Ιδρύματα το κατέδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο. Πάνω από 20.000 θέσεις παρέμειναν κενές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αυτόν τον έμμεσο τρόπο επέλεξαν για να καταστήσουν τα περιφερειακά Τμήματα μη βιώσιμα.

Αυτή την πραγματικότητα επιχειρούν να διαστρεβλώσουν η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα στελέχη της Ν.Δ.

Είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, με την οποία ενώνουμε τη φωνή μας.

Είναι, όμως, τουλάχιστον υποκριτικές οι αντιδράσεις κάποιων προσδεδεμένων στο άρμα της Ν.Δ., που εμφανίζονται ως «διαφωνούντες», χωρίς να αμφισβητούν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ