Γεωργιάδης: Γιατί δεν επιβάλλονται rapid test στις εκκλησίες

ekklisia keriam

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να εξαιρεθούν οι εκκλησίες από τα νέα μέτρα που επιβάλλουν στους ανεμβολίαστους πολίτες να κάνουν rapid ή pcr test για να εισέλθουν σε όλους τους χώρους εστίασης, λιανεμπορίου, ή εργασίας. Εκτός από τις εκκλησίες από τα υποχρεωτικά rapid test εξαιρούνται μόνο super market και φαρμακεία, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Απαντώντας σε αυτές τις αντιδράσεις ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για απόφαση που ελήφθη προκειμένου να περιοριστεί το πολιτικό κόστος και δήλωσε οι παρεμβάσεις που ανακοινωθήκαν για τους ανεμβολίαστους είναι ανεφάρμοστες στην θρησκευτική λατρεία για θέμα σεβασμού. Δεν μπορούμε να εξισώσουμε την κυρία που θέλει να πάει κομμωτήριο ή εμένα που θέλω να αγοράσω ένα παντελόνι με την αξία της θρησκευτικής λατρείας», τόνισε. 

Επίσης τόνισε ότι υπάρχει και ένα πρακτικό θέμα που οδήγησε σε αυτή την απόφαση. «Έχουμε βάλει υποχρεωτικό στους ιερείς το rapid test. Αν το κάναμε υποχρεωτικό και για τους πιστούς, πώς θα γινόταν ο έλεγχος. Θα έπρεπε να μπει η αστυνομία μέσα στον ναό την ώρα της λειτουργίας» τόνισε. Σε ερώτημα για το αν θα μπορούσε ο νεωκόρος να κάνει τον έλεγχο έξω από τον ναό, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κάποιον την είσοδο σε χώρο λατρείας, όπου υπάρχει και άσυλο .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ