Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown

poli martios ep

Τα σενάρια περί γενικευμένου lockdown διέψευσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Με φόντο την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού την Τρίτη, ο υπουργός, σημείωσε πως «δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από τον Σεπτέμβριο καθώς η οικονομία της χώρας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά», από τις προηγούμενες καραντίνες.

«Δεν θέλω κανένα περιοριστικό μέτρο γιατι βλάπτουν την οικονομία μας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Τα νησιά που έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων (στο 90%) είναι γεμάτα ενώ όσα έχουν μικρό ποσοστό δεν πάνε καλά στον τουρισμό».

Αναφορικά με τα νέα μετρα για τη διασκέδαση και την εστίαση που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη 8 Ιουλίου, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε «πως όταν έχεις μια πανδημία που επελαύνει πρέπει να βρεις τρόπους να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλείς, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

Γι’ αυτό όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης «δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες να δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα από την ερχόμενη εβδομάδα, αν η επιχείρησή τους θα είναι αμιγής ή μεικτή, υπογραμμίζοντας πως δεν θα δεχθούν ως υπουργείο να βάλουν περισσότερο κόσμο από το επιτρεπτό, γιατί τότε θα πρέπει να κλείσουν τα μαγαζιά τους».

Παράλληλα δήλωσε πως «όποιος θέλει να εμβολιαστεί ακόμη και οι νέοι μπορούν να βρουν εμβόλιο και να το κάνουν πριν πάνε διακοπές. Οι εμβολιασμένοι είναι περισσότεροι ασφαλείς, γι’ αυτούς το καλοκαίρι είναι περίοδος χαλάρωσης. Μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα ως τουρίστες», είπε.

Σχετικά με τις επισημάνσεις των ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων την ερχόμενη περίοδο, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όσο και να ξεφύγουν τα κρούσματα, η πίεση στο σύστημα Υγείας, οι ΜΕΘ, αλλά και οι θάνατοι θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι λεπτό ζήτημα, ένα κεφάλαιο είναι η πανδημία και ένα οι ατομικές ελευθερίες, και για το θέμα αυτό θα αποφασίσει η επιτροπή Βιοηθικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ