Γεωργιάδης: Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown

giannina vradi

Αρνητικός στο ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου γενικού lockdown εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μπει συνολικά η χώρα σε lockdown φέτος τον χειμώνα και υπογράμμισε πως πλέον έχουμε να κάνουμε με την πανδημία των ανεμβολίαστων. «Έχει εκλείψει το εθνικό μας δικαίωμα να κλείνουμε τον κόσμο σπίτι του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι παρατηρείται έκρηξη του πληθωρισμού στην ενέργεια παγκοσμίως, με την Ελλάδα να καθίσταται αδύνατο να εξαιρεθεί. Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται πάνω από το πρόβλημα και αν χρειαστεί να παρέμβει θα το πράξει. Η πληθωριστική φάση στην οποία βρισκόμαστε είναι ακραία υποστήριξε ο υπουργός, παράλληλα όμως παρέθεσε δύο θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία: Η Ελλάδα είναι η 3η χαμηλότερη σε πληθωρισμό χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ κατέγραψε την 2η χαμηλότερη αύξηση στην ενέργεια.

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε μέχρι τώρα κρατάνε την οικονομία στις ράγες» επισήμανε ο υπουργός, τονίζοντας ότι αν εξαιρεθεί η ενέργεια, σε όλα τα άλλα αγαθά έχουν πέσει οι τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ