Γεωργαντάς: Επάρκεια προϊόντων, στήριξη του πρωτογενούς τομέα

gerorgantas kaxrimanis

Τα προβλήματα του αγροτικού τομέα αποτελούν το βασικό αντικείμενο των συναντήσεων που έχει στα Γιάννινα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο  κ. Γεωργαντάς από το απόγευμα είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τους προέδρους της Ένωσης Αγροτών και των μετακινούμενων κτηνοτρόφων και με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων.

Σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Έτσι πέρα από τα 200 εκατομμύρια που διατίθενται για πετρέλαιο και μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα θα υπάρξει και ενίσχυση για τις ζωοτροφές.

«Θα υπάρξει μία σημαντική κατανομή για ενίσχυση. Είναι μία δυναμική διαδικασία αντιμετώπισης της κρίσης. Εμείς και στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αγρότες» ανέφερε ο Υπουργός κατά την σύσκεψη που είχε στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο Υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ζήτημα επισιτιστικής επάρκειας στη χώρα και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν εναλλακτικές αγορές που μπορούν να καλύψουν τα κενά που προκύπτουν από την Ρωσία και την Ουκρανία.

Ο κ. Καχριμάνης χαρακτήρισε τιμή για την Ήπειρο το γεγονός ότι ο κ. Γεωργαντάς ξεκίνησε από τα Ιωάννινα τις περιοδείες του στην περιφέρεια και παρέδωσε στον ΥπΑΑΤ υπόμνημα με τα προβλήματα της περιοχής.

Στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε και ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης.

Νωρίτερα στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου, ο κ. Γεωργαντάς συνάντησε τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου και Δήμαρχο Δωδώνης, κ. Χρήστο Ντακαλέτση, ο οποίος του επέδωσε υπόμνημα για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα των Δήμων της περιοχής.

Κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια ο κ. Γεωργαντάς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μελισσοκόμων Ελλάδας,  κ.  Τάσο Ποντίκη, με εκπροσώπους των Χοιροτρόφων Ηπείρου, κ.κ. Αριστείδη Έξαρχο και Κώστα Χρήστου, τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, κ.κ. Χάρη Λιούρη και Βασίλη Μήτσιο και εκπροσώπους  του Συλλόγου Μετακινουμένων Κτηνοτρόφων, κ.κ. Γιάννη Δεκόλη και Άγγελο Φούκα.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργαντάς συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Μωυσή Ελισάφ και με τη διοίκηση της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων και της ΟΝΝΕΔ.

Στις συναντήσεις του ο κ. Γεωργαντάς συνοδευόταν από την ΓΓ του ΥπΑΑΤ, κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ