Γεννιέται το μικρό Χριστουγεννιάτικο Χωριό

XORIO_XRISTOYGENNAΟ Δήμος Πρέβεζας συναισθανόμενος τις δύσκολες εποχές, και θέλοντας να προσφέρει μια νότα χαράς και αισιοδοξίας γι΄ αυτές τις γιορτές που πλησιάζουν, επιχειρεί την πραγματοποίηση του πρώτου χριστουγεννιάτικου χωριού για την πόλη της Πρέβεζας, με πολύ κέφι και ενθουσιασμό!

Το πνεύμα της προσπάθειας αυτής διακατέχεται από την έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού, χωρίς καμία εμπορική χρήση των χώρων και των δράσεων, προσπάθεια η οποία θα στηριχθεί αποκλειστικά σε προσφορά των συνανθρώπων μας και η οποία στόχο θα έχει την ίδια την κοινωνία της πόλης μας.

Στο χώρο της Πλατείας Ανδρούτσου θα στηθεί ένα μικρό χωριό με ξύλινες κατασκευές οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, και εθελοντικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφηθούν στο σπίτι του Αι Βασίλη και να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους, να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κατασκευές στο σπίτι των ξωτικών, και διασκεδάσουν με τους παραμυθάδες στο παραμυθόσπιτο, να φτιάξουν γλυκά και άλλα στο σπίτι των εκπλήξεων, και να δώσουν χαρά σε άλλα παιδιά χαρίζοντας τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και παλιά παιχνίδια στο σπίτι της Αγάπης!

Με γνώμονα πως κάθε δυνατή συμμετοχή είτε φορέων είτε απλών συμπολιτών θα διευρύνει υλικά και ηθικά την όλη προσπάθεια, καλούνται όσους θέλουν να γευθούν την χαρά της προσφοράς προς τα παιδιά, ειδικά σε αυτές τις «δύσκολες» γιορτές, να γίνουν συνοδοιπόροι σε αυτό το όμορφο ταξίδι που μόλις ξεκινά!.

Οι χορηγίες μπορεί να αφορούν τις δράσεις και την κατασκευή του χωριού, με υλικά είτε με κάποιο χρηματικό ποσόν, είτε με εθελοντική συνεργασία.

Οι υπεύθυνοι του Δήμου είναι στην διάθεση όλων να συζητήσουν κάθε δυνατή βοήθεια που μπορεί να δοθεί πάντα με σκοπό οι ώρες που θα περάσουν τα παιδιά φέτος στο Χριστουγεννιάτικο χωριό να τους μείνουν για πάντα βαθειά χαραγμένες στις παιδικές τους μνήμες!

Ιδιαίτερα ευχαριστούν το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας για την δωρεάν παραχώρηση της Πλατείας Ανδρούτσου και για τη βοήθεια που παρέχει.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και συμμετοχή στις δράσεις απευθυνθείτε στα κάτωθι τηλ

Γραφείο Δημάρχου κα Κοψαρη Δήμητρα τηλ 2682360656 – 6945350762 και

Δημοτική Βιβλιοθήκη κα Κορωναίου 2682029889 και 6996565270.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ