Γενική συνέλευση νοσηλευτών για το καθηκοντολόγιο

panepistimiako nosokomeio

Γενική συνέλευση των νοσηλευτών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις εννέα το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η γενική συνέλευση έχει βασικό αντικείμενο το καθηκοντολόγιο που έχει καταρτιστεί από την κυβέρνηση και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Όπως σημειώνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, σε ανακοίνωσή της, πό τις 10 και τις 8 Αυγούστου αντίστοιχα,  έχουν  τεθεί σε ισχύ οι νόμοι για το καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών του ΕΣΥ ΚΑΙ των βοηθών νοσηλευτών του ΕΣΥ , όπως ακριβώς αναγράφεται στο τέλος των αντίστοιχων  ΦΕΚ : «Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».  Καθηκοντολόγιο που δεν είναι ακριβώς καινούργιο. Υπήρχε σε μια νεφελώδη και αόριστη κατάσταση προεδρικού διατάγματος, το οποίο πλέον παγιώνει νομοθετικά μια στρεβλή κατάσταση δεκαετιών  και παράγει νέες αδιανόητες στρεβλώσεις.

Ο νόμος αυτός, σύμφωνα με την ίδια, είναι ανεφάρμοστος.

   Στο ΠΓΝΙ στο οποίο υπηρετούν ( μόνιμοι και συμβασιούχοι) 60% ΠΕ, ΤΕ και 40% ΔΕ,  απαιτούνται σήμερα να προσληφθούνε 350 τουλάχιστον επιπλέον ΠΕ,ΤΕ νοσηλευτές για να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση υποστελέχωσης. ΚΑΙ ΟΜΩΣ!!! Μήνες πριν την δημοσίευση  των καθηκοντολογίων, είχαν κατανεμηθεί στην προκήρυξη για την πρόσληψη 2800 νοσηλευτών και 900 βοηθών νοσηλευτών  πανελλαδικά ,  47 θέσεις νοσηλευτών ΠΕ,ΤΕ και 9 ΔΕ για το ΠΓΝΙ !!! Και οι θέσεις αυτές δεν θα προσθέσουν νέους νοσηλευτές,  αλλά θα αντικαταστήσουν υπάρχοντες συμβασιούχους.  Άρα το σενάριο αυτό απορρίπτεται εν τοις πράγμασι από την κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ