Γέμισε πίτες η πλατεία της Ελάτης…

elati pites

Πριν από λίγες μέρες ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός – Φυσιολατρικός Σύλλογος Ελατινών ” Η Αγία Τριάδα”. Σκοπός του είναι η ανάδειξη και η αντιμετώπιση των γενικών προβλημάτων του χωριού, η ενίσχυση και η ανύψωση της αλληλεγγύης των Ελατινών, η τουριστική ανάπτυξη και προβολή του χωριού καθώς και η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στην κοινοτική αίθουσα ” Σταύρος Νιάρχος” πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με κύριο θέμα την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής .

Το Δ.Σ που προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες, αποτελείται από την Ελένη Στεργιοπούλου , πρόεδρο, Ζωή Παπαιωαννίδου,  γενική γραμματέας, Ελένη Δεματάτη, ταμία, Ελίνα Μάνθου και Πόπη  Τζάνου, μέλη, ενώ αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν η Ολυμπία Μπακάλη και η Ευαγγελία Μπακάλη.                    

Στην πλατεία του χωριού, στον Πλάτανο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου με την αναβίωση της ΠΙΤΟΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ, όπου η κάθε νοικοκυρά έφτιαξε τη δική της πίτα με τους παριστάμενους να γεύονται τις ζαγορίσιες νοστιμιές. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 50 χωριανοί και επισκέπτες, με την νέα γενιά του χωριού να δίνει δυναμικό «παρόν». 

Με τη συνάντηση αυτή έκλεισε η καλοκαιρινή σεζόν και η διοίκηση του συλλόγου δεσμεύτηκε να συνεχίσει το έργο της με πρωτοβουλίες που θα αναδειχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ