Γέμισε η ΜΕΘ-COVID στο Πανεπιστημιακό, διακομιδές εκτός Ιωαννίνων

met panepistimiakou

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου η Ήπειρος δεν διαθέτει ούτε μία κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς Covid.

Η μοναδική ΜΕΘ που λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό είναι αυτή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στην οποία νοσηλεύονται ήδη οκτώ ασθενείς και είναι πλήρης.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες χρειάστηκε να γίνουν δύο διακομιδές ηλικιωμένων που είχαν διασωληνωθεί σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει τέσσερις διακομιδές ασθενών στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού από περιοχές κυρίως της Πελοποννήσου.

Η ευθύνη για τις διακομιδές και την διαχείριση ουσιαστικά των κλινών ΜΕΘ-Covid ανήκει στο κέντρο με αποτέλεσμα αυτό το διάστημα ασθενείς να μεταφέρονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, συχνά πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αυτό το διάστημα και τις άδειες του προσωπικού, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να τεθεί σε λειτουργία δεύτερη ΜΕΘ Covid στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ