Γέμισαν οι Λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό, άρον άρον αναζητούν λύσεις!

askisi_etoimotitas1

Και συνέβη αυτό που όλοι ευχόταν να μην γίνει! Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «φράκαρε», οι τρεις Μονάδες Λοιμωδών γέμισαν και αναζητούνται άρον άρον λύσεις για τη νοσηλεία των ηλικιωμένων από ιδιωτικό κέντρο Φροντίδας.

Στις τρεις Μονάδες Λοιμωδών με 55 κλίνες νοσηλεύονται ήδη 53 ασθενείς. Κρατούνται δύο κλίνες για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών που μπορεί να προκύψουν τις επόμενες ώρες.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται πέντε ασθενείς διασωληνωμένοι.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να βρεθούν κλίνες σε νοσοκομεία της Βορειοδυτικής Ελλάδας για την μεταφορά και τη νοσηλεία 24 ηλικιωμένων από ιδιωτικό οίκο ευγηρίας που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Ανάμεσα στους νοσούντες είναι ηλικιωμένοι που ήδη αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ενεργοποιήθηκαν ήδη πέντε κλίνες με αρνητική πίεση που έγκαιρα είχε δημιουργήσει το Νοσοκομείο της Άρτας.

Ένας ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και μπήκε με νοσηλεία με «εντέλλεσθε» καθώς υπήρχαν αντιρρήσεις για την διακομιδή λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, ενώ τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών για νοσηλεία σε κοινούς θαλάμους.

Λύσεις αναζητούνται και πέραν της Ηπείρου, όπως στα Νοσοκομεία της Πάτρας και του Μεσολογγίου.

Η κατάσταση δυστυχώς είναι εξαιρετικά δύσκολα με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να δοκιμάζεται και τις αντοχές του να εξαντλούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ